Flytta ihop med pojkvän/flickvän – att tänka på

Här tipsar vi om vad du bör tänka på innan du ska flytta ihop med din pojkvän eller flickvän.  Viktiga råd inför ett av livets allra största beslut.

 

Kvinnor är från Venus och män är från...  Ja, den frågan har många tjejer ställt sig genom åren. I synnerhet då det kommer till hygien, städning och en förmåga att stänga av allt som har med detta att göra. Att säga att män är från Mars (som den korrekta inledningen ska vara) skulle vara för smickrande för många män.

 

Detta naturligtvis sagt med glimten i ögat; men det är därmed inte helt ogrundat. Visst finns det skillnader oss emellan och visst kan man som tjej – och kille – förvänta sig vissa saker då det är dags att flytta ihop med varandra. Vi tänkte här – återigen med glimten i ögat – försöka reda ut vad som väntar dig då ni flyttar ihop och vi börjar med dig som tjej: det här kan du förvänta dig då du flyttar ihop med din pojkvän:

 

  • Din tv växte markant. Killar och män har en förmåga att tänka i lite större banor. Åtminstone då det kommer till elektronik och i synnerhet då det handlar om vilken typ av tv man har. I många fall så är dessa att snarare att räkna som en tapet än som en möbel. Det är således bara att vänja sig vid att Ernst Kirchsteiger, Anna Skipper, Lasse Kronér, Lotta Engberg och alla andra bekanta ansikten kommer att vara ungefär dubbelt så stora som du är van vid.
  • Matlagningen tar minst en vecka. Som tjej så är du van vid att laga mat – god sådan – med det som finns i kylen och på minimalt med tid tillgänglig. Killar fungerar inte riktigt så. Nej, där ska varje ingrediens behandlas som en större typ av diamant. Den ska putsas, friseras, pussas på och den ska – framförallt – läggas i en gryta i alla sina dagar. Kort och gott: ska din pojkvän laga mat – se till att ha ett litet mellanmål redo. Det kommer att ta tid.
  • Städningen sköter sig själv. Med att den sköter sig själv menas att du till slut kommer att ge upp och ta fram dammsugaren, golvmoppen och rengöringsmedlen. Det spelar ingen roll hur mycket du stålsätter sig och tänker att du inte ska städa – det kommer ändå förmodligen att sluta exakt så. Killar kan inte inte förlora ett sådant ställningskrig. Anledningen? De märker inte ens att ett sådant pågår. En sista utväg är förstås att ta hjälp med städningen.
  • Tvätt sker på egen risk. Vill du inte ha en spännande garderob innehållande magtröjor med batikmönster så gör du bäst i att sköta tvätten på egen hand. En kille kan lika gärna köra sina träningskläder i din mer delikata tvätt. Vakta maskinen!
  • Ja, ja, ja – va? Var beredd på att din pojkvän har väldigt selektiv hörsel och se upp för att försöka bestämma något om det exempelvis skulle vara en fotbollsmatch på tv. Risken är uppenbar att planerna han sagt ja till i själva verket var en mumlande tumme upp till en lyckad hörnvariant. Dubbelkolla alltid allting och se till att få skriftligt på allt. Paradoxalt nog så kan din kille förmodligen höra skillnad på låt av Bob Dylan från en bootleg-skiva från -64 och en som spelades in 1971. Där är hörseln extremt bra.

Flytta ihop med flickvän – bekymmersfritt?

Om vi vänder på alling vi ovan gick igenom och ser sakerna från en killes perspektiv då? Finns det något som denne bör vara medveten om inför att flytta ihop med sin flickvän? Ja, följande detaljer bör man ha i åtanke:

 

  • Det tar lite tid. ” Jag ska bara...”, Alfons Åbergs gamla fras kommer du återigen att få stifta bekantskap med. Oavsett om ni ska åka och handla, om ni ska ut på en promenad eller om ni av någon annan anledning ska lämna hemmet så bör du ha en tidsplan. Klär du på dig för tidigt så riskerar du att svettas ihjäl. Din flickvän kan inte bara ta på sig kläderna – nej, det är alltid något som måste göras innan. Ett tips: säger hon att hon börjar bli redo – slå på en film under tiden; du kommer att hinna utan problem.
  • Ert nya vardagsrum heter IKEA. Till en början så kommer ni att spendera mestadelen av er vakna tid på IKEA i jakt på nya möbler. Klä dig i bekväma skor och fokusera på korven som belöning.
  • Du kommer att få lära om dig. Förmodligen så har du hållit i dammsugaren fel genom hela livet, du har inte diskat på ett korrekt sätt och du har haft helt fel teknik då du tvättar. Ställ in dig på att gå en kurs som håller genom resten av livet.
  • Du bör byta storlek: I synnerhet gäller detta skorna. Din flickväns skor kommer på något mystiskt sätt att äta upp dina skor och du kommer att få stora problem att hitta dessa. Vänj dig, bygg en egen skohylla (som du gömmer) eller se till att lära dig att vinkla ihop tårna.

par bråkar i soffan

Naturligtvis så var dessa små tips enbart avsedda för att belysa olikheter på ett extremt sätt och, som sagt, med glimten i ögat. Att flytta ihop med din flickvän/pojkvän kommer förmodligen att bli ett av de bästa besluten du tar i ditt liv.

 

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?