Blogg

RSS

Utlandsflytt på ett enklare sätt

7 Mar 2023

Det är en stor sak att flytta utomlands. Med allt som ska ordnas krävs det en hel del planering. Men det finns möjlighet att ta hjälp med sin utlandsflytt.

Allt fler och fler väljer att prova på att bo i andra länder. Sverige finns i ens hjärta, men de olika årstiderna är inte alltid så roliga. Svensk sommar är ju något av det bästa som finns, men den långa hösten och vintern kan man klara sig utan. En utlandsflytt gör detta möjligt, om man flyttar till varmare breddgrader.

Bara beslutet att flytta utomlands är dock ett stort steg. När man sen ska lyckas lösa allt det praktiska, så är det ett ännu större projekt. En del saker kan man lämna, sälja eller slänga, men de som ska med, vill man ha med på ett smidigt sätt. Att ta hjälp med hela utlandsflytten blir då som att lyfta en börda från axlarna.

Utlandsflytt inom Europa

En del flyttar för att de vill ha ett annat klimat, andra flyttar för kärlekens skull och några flyttar för arbetets skull. Men oavsett vilken anledning det finns till att man flyttar, så finns det utmärkt hjälp att få med utlandsflytt.

Man kan vända sig till de som är flyttexperter och som erbjuder utlandsflytt. Med deras hjälp blir flytten betydligt smidigare. Har man ont om tid och inte hinner med att packa, eller helt enkelt inte vill göra det själv, så finns det de som även gör detta åt en. Flytten till ens nya adress kan inte bli mycket enklare.

Mäklare i Sundsvall gör din försäljning lättare

27 Jan 2023

Det finns många mäklare som kan sälja din bostad i Sundsvall fortare än fortast. Ofta har de ett kundregister där intresserade spekulanter står på kö.

Vill du bli av med en bostad är det en mäklare i Sundsvall du ska ta kontakt med. Du kan också försöka hitta intresserade personer genom att annonsera själv. Men tänk efter ordentligt innan. Du behöver ändå ha en mäklare med när det gäller att sköta hela affären och ordna med papper.

Att köpa och sälja en lägenhet är förknippat med en mängd olika regler. Har du inte full kontroll på dem kan det bli lite rörigt och i slutändan ganska dyrt att försöka genomföra en sådan affär alldeles själv. En mäklare har den erfarenheten som behövs för en lyckad affär.

Anlita en mäklare i Sundsvall

Du kan anlita en mäklare om det är så att du har för avsikt att sälja bostad i Sundsvall. Ingenting kommer att vara lättare. Du får träffa mäklaren som gör en bedömning av din bostad. Efteråt sitter ni ner och gör tillsammans upp en plan för när din bostad ska ut på marknaden.

Sedan är det dags att fota den för att den skall kunna läggas ut på nätet så att så många som möjligt kan få syn på den. Då finns det ett läge där flera spekulanter har goda chanser att bli intresserade och det blir följaktligen lättare att få den såld. Som mäklare har man sina knep för att få allt att gå i lås.

Hemstädning räddade hälsan i Sollentuna

28 Sep 2022

Tiden rullar på i en rasande hastighet och de flesta har fullt upp. Men att användningen av hemstädning ökar i Sollentuna har dock många olika anledningar.

Tröttheten gjorde att Anna lade sig raklång i soffan efter att hon kom hem från jobbet. Det hade varit ännu en tuff dag på jobbet och hon borde ta tag i tvätten men orken ville inte infinna sig. Så ringde det på dörren och hon ropade kom in. En välbekant röst ropade hej. Det var Bianca, bästa vännen.

När det gått ett par timmar satt de i soffan med en varsin kopp kaffe. Tallrikarna och besticken stod kvar på bordet efter att de njutit av väninnans berömda omelett. Samtalet handlade om att Anna behövde ta bättre hand om sig. Ta bort de måsten som kunde tas bort. Ett exempel var städningen. Många idag beställde hemstädning.

Hemstädning en genial idé

När Anna vaknade nästa morgon fann hon att väninnan diskat och plockat undan. Kaffebryggaren var förberedd och en lapp med ett nummer till en städfirma satt på en kopp som stod bredvid. Varm om hjärtat satte hon sig vid köksbordet och ringde numret. När hon lagt på hade hon en städning på prov.

Några veckor senare såg hon ett glatt ansikte möte henne i spegeln. Anna hade gått all in med hemstädningen i Sollentuna. De städade lägenheten varje fredag. Tvättade kläder och diskade upp disk om det fanns någon. Sedan lades det bara på räkningen som hade rut-avdrag vilket gjorde tjänsten till rena fyndet. Via denna hemsida kan du boka hemstädning: www.hemstädningsollentuna.com

Unna dig hemstädning i Täby

20 Sep 2022

Vilken lyx det är att få komma hem till ett strålande rent hem. Inget damm i bokhyllan, en vask som skiner. Tacka hemstädning i Täby för ett strålande jobb.

Känslan av att komma hem till ett kliniskt rent hem, det är en känsla alla vill känna. Ibland har man turen att ha någon i familjen som gör det, eller kanske en sambo. Men för dem som har människor omkring sig som är lika ovilliga att städa som en själv, så är det perfekt anlita en städfirma.

Det blir som en överraskning varenda gång de har varit i ens hem. Från att ha lämnat kaoset på morgonen, så öppnar man upp dörrarna till en kliniskt rent hem. Man kan säga som så, att tre sekunders-regeln kan utökas rejält efter att städfirman har varit i ens hem och gjort sin magi.

Hemstädning med schyssta arbetsvillkor

Man har allt för ofta hört skräckhistorier om hur städare blir behandlade i sina avtal. Så därför behöver man välja en städfirma som tänker på sina anställda. De ska bli respekterade, få ut pension och jobba under bra omständigheter. Hur det står till med kollektivavtal kan framgå på hemsidan, i annat fall kan man som kund fråga.

Man ska med gott samvete kunna anlita hemstädning i Täby och veta att allting går rätt till. Med omtanke om personalen, miljön och såklart även städningen så blir allt rätt. Väljer man en seriös städfirma kan man känna sig trygg när den pålitliga personalen är i ens hem och städar rent i det.

Flyttfirma Kungälv för när du är på väg

18 Jun 2022

En flyttfirma i Kungälv är något riktigt bra att anlita när det är dags att bege sig till ett nytt ställe. Det kan vara en ny bostad eller flytt av din firma.

Den dagen det är dags att flytta till en ny plats är det skönt att få det gjort på bästa och smidigaste sätt. Att anlita en flyttfirma kan vara ett steg i den riktningen. Enkelt och smidigt för alla. Du kan till och med få hjälp att packa ner alla saker.

Inför dina ögon kommer du se hur allt packas och bärs till flyttbilen för att sedan fraktas till det nya stället. Du kan lugnt sitta och jobba under tiden eller slå dig till ro med en god bok. Det gör att du kan vara på plats och svara på de frågor som kan uppstå under tiden det packas.

Flyttfirma Kungälv tar dig dit du ska

Det är enkelt att beställa flytthjälp i Kungälv. Du behöver bara vara ute i god tid så att allt kan planeras på bästa sätt. Antingen så har du själv packat ner de saker du ska ha med dig eller så har du valt att beställa den tjänsten av någon annan.

För en del människor är det viktigt att få packa ner sina saker själv. När det gäller själva flytten är det dock ofta en hel del tunga saker som ska med och det klarar man ju inte utan hjälp. Det är då det är så smidigt att bara beställa den tjänsten från en flyttfirma.

Perfekt magasinering på Lidingö

2 May 2022

Magasinering av möbler för den som bor på Lidingö är enkelt. Där kan man ställa sina tillhörigheter en kortare eller längre tid, allt efter det egna behovet.

Nu hade äntligen både Berit och Sven gått i pension, något de båda sett fram emot. Nu skulle vintrarna tillbringas i värmen där de kunde sitta i solen och njuta av lugnet och vandra i de vackra omgivningarna. De hade planerat länge. En lägenhet hade köpts i Spanien och den hemma skulle hyras ut.

Förr hade de bott i hus men nyligen bytt till lägenhet samtidigt som de köpte sitt nya hem i Spanien. Sex härliga månader om året var på sydligare breddgrader och de resterande avnjöts hemma på Lidingö. En perfekt lösning som barn och barnbarn gillade då de kunde komma till Spanien på besök.

Magasinering ledde till uthyrning på Lidingö

Bytet till lägenhet gjorde det enklare då ingen behövde se till huset. Lägenheten hade de bestämt att hyra ut under vintern och på så vis ha bättre råd att njuta av livet. Det enda som de funderat på var alla sina privata saker. Det var känsligt att lämna detta till främlingar då Berit och Sven inte visste hur personerna som flyttade in var.

Allt löste sig enkelt när de hittade en flyttfirma som hade magasinering på Lidingö. Där kunde de magasinera allt som de inte ville lämna i huset, bland annat några antika möbler, kläder och lite annat. De packades och lämnades i företagets vård. De fick kvitto på sakerna som magasinerades, något som kändes tryggt. Ta hjälp med flytt & förvar via denna hemsida: www.magasineringlidingö.se

Smart flyttfirma på Södermalm

7 Apr 2022

När ett företag ska byta lokal kan det bli lite besvärligt. Det är inte alltid som det går att stänga ner den tid som krävs för att få allt på plats. Då kan en flyttfirma på Södermalm vara svaret.

Äntligen skulle drömmen bli sann. Företaget skulle expandera och flytta till Södermalm. Agneta var exalterad, inte bara över flytten, utan även för vad den innebar. Nämligen en större yta där hennes nya personal på fem personer skulle få eget kontor. Från att vara ensam skulle hon få personal och arbetskamrater. Det var lite läskigt tyckte hon, men väldigt roligt.

Ett av de bekymmer hon hade inför flytten var servicen till kunderna. Det var viktigt att hon höll igång jobbet för att ge den standard hon utlovat, men även att hon inte skulle få jobb som låg på hög.

Praktisk planering av flyttfirman på Södermalm

Agneta befann sig uppenbarligen i ett flow just nu. Hon hade knappt hunnit börja tänka på en lösning innan den kom till henne. Det fanns nämligen en flyttfirma på Södermalm som kunde lösa alla hennes problem.

Flyttfirman hon kom över hade ett suveränt paket. De packade och flyttade allt och flyttstädade sedan den tomma lokalen. Under samtalet med företagets representant bestämdes att de skulle flytta hennes arbetsplats först. På så sätt skulle hon kunna börja jobba direkt i de nya lokalerna medan flytten fortskred. Det var en genialisk ide som skapade extra tid hon inte visste att hon kunde få, och hon kunde fortsätta serva sina kunder utan avbrott.

Det går bra att hyra flyttfirma på Gotland

2 Feb 2022

När du bor på Gotland och vill flytta inom ön är det väldigt enkelt och bekvämt att anlita en flyttfirma på Gotland. De tar hand om hela flytten för dig och du behöver inte tänka på någonting.

Att flytta är något som kräver en noggrann planering. Det är mycket som ska klaffa, inte minst behöver allt fungera i tid. Det bästa du kan göra är att kolla upp vad som ligger på ditt bord. Det kan vara att säga upp telefon och abonnemang av el till exempel. Andra saker kan vara att du behöver tala med en städfirma i god tid om du vill ha den tjänsten utförd. De behöver ju lägga in ditt datum i sitt schema så att städningen blir gjord efter du flyttat ut och innan nästa flyttar in.

En flyttfirma på Gotland

När du anlitar en flyttfirma på Gotland kan det hända att de står för flyttstädning också. Ibland kan en flyttfirma erbjuda det som ett extra tillägg. Men först och främst är det själva flytten de tar hand om. Från att plocka ihop ditt bohag och slå in allt i papper och plast till att lägga det i kartonger och sedan packa en flyttbil med både stort och smått som du ska ha med till ditt nya hem. Det är nog en härligt känsla att allt kommer att blir omhändertaget och att du bara kan fokusera på andra detaljer runt flytten. Unna dig en flyttfirma från Gotland så löser sig allt lekande lätt.

Flytta enkelt med flyttfirma i Huddinge

27 Jan 2022

Aldrig kunde man tro att det skulle vara så jobbigt att flytta. Snart står man inför en flytt igen och det känns omöjligt att slippa den. Det är det inte, låt flyttfirma i Huddinge sköta den.

Vill du vara ute i god tid och planera flytten ordentligt denna gången? Istället för att stå och stressa med allting själv så är det guld värt med rätt hjälp. Visst kan man be familj och vänner om hjälp, men de uppskattar att slippa det lika mycket som du. Några som gärna gör det åt dig är en flyttfirma i Huddinge. Även om du inte bor i Huddinge så finns det såklart flyttfirmor som kan sköta din flytt. Att anlita en flyttfirma är det bästa man kan göra för sig själv. Man slipper risken med ömma muskler, eller ännu värre, skadade kroppsdelar. Man slipper även stressen med tiden som alltid är emot en. Flyttfirman arbetar snabbt och effektivt och håller tidsschemat.

Flyttfirma har vad som krävs

Som de flesta vet är det mycket man ska tänka på när man flyttar. Det är också ett väldigt tungt arbete. Trots allt ska hela förra hemmet tömmas på saker som sedan ska lyftas in i ett nytt hem. Dessutom behöver man tänka på sådant som att hyra ett släp. Hur mycket kan man lasta och hur lastar man det på bästa sätt? Allt detta behöver du inte bekymra dig om när du tar hjälp av en flyttfirma. De har allt som behövs för att göra en säker flytt. Läs mer om flyttfirma på den här hemsidan: https://www.flyttfirmahuddinge.se/

Flytta med en flyttfirma

31 Dec 2021

Svensken flyttar i genomsnitt 10 gånger under en livstid. Det kan handla om en flytt för studier i en ny stad, det kan handla om att man flyttar ihop med den man älskar eller att man flyttar från en lägenhet till en villa. Vi flyttar och rör på oss som en del av förändringar i livet. Gemensamt, oavsett anledning till en flytt, är att det handlar om ett ganska stort projekt.

Alla som har flyttat vet att det är tungt, påfrestande mentalt, stressigt och att det alltid tar längre tid än vad man räknat med. Det går att flytta på ett bekvämare sätt och att fler och fler väljer en flyttfirma är ett tecken på att saker och ting börjar förändras. En flytt är jobbig och många ser ett värde i att betala pengar för en professionell flyttfirma snarare än att börja kapitlet i det nya livet med ett dåligt humör. Genom att ta hjälp kan man fokusera fullt ut på att installera sig, komma på plats och känna sig hemma i den nya bostaden.

En stor anledning till att en flyttfirma i Härnösand - eller i vilken annan stad som helst - blivit ett mer populärt val handlar om Rut-avdraget. Numera, sedan några år tillbaka, så kan man använda sig av Rut även i samband med flytten. Tidigare har detta enbart gällt för flyttstädning, men nu är det alltså möjligt att även dra av halva kostnaden för arbetet i samband med att bohaget bärs och transporteras.

Hitta rätt flyttfirma - några tips

I och med att Rut-avdraget gäller för flytthjälp så har man alltså kunnat se en högre efterfrågan - och som en följd av detta även fler verksamma flyttfirmor. Det senare är inte helt och hållet positivt. Priserna har sjunkit som en följd av konkurrensen, men det syns även skillnader i kvalitet. Vissa flyttföretag levererar, helt enkelt, tjänster som inte håller måttet. Detta kan visa sig i att saker går sönder, att ett högre pris än avtalat dyker upp på fakturan samt att personalen saknar vana och arbetar utan kollektivavtal.

Hur motarbetar man detta och hur kan man som kund undvika att anlita en sådan flyttfirma? Till mångt och mycket så handlar det om research. Genom att kolla upp flyttföretaget innan kan man säkerställa en högre kvalitet i slutändan. Har företaget F-skatt? Har man försäkringar som täcker eventuella olyckor och skador på ditt bohag? Har man en hög eller en låg personalomsättning? Det senare är att föredra, en högre personalomsättning visar på sämre arbetsvillkor och där många hoppar in för rena påhugg.

En annan fråga gäller referenser: hur många nöjda kunder har man och hur kan du kontakta dessa? Viktigast av allt gäller dock trafiktillstånd. För att få arbeta som flyttfirma så krävs ett sådant. Saknas det, ja, då är det definitivt läge att gå vidare med en annan aktör.

Få hjälp av flyttfirma på Östermalm

13 Nov 2021

Stockholm är väldigt stort. Det innebär att behöver du flytthjälp kan du få den hjälpen där du är. Ska du flytta på Östermalm finns det flyttfirmor där, vänd dig till dem för all hjälp med flytt.

Står du inför en tung och hård flytt? För det är just vad att flytta är. Redan när man får reda på att man ska flytta försöker man vara ute i god tid. Man börjar packa, vad man tycker i tid. Trots det står man där de sista dagarna och får packa i panik. Hur många saker är det möjligt att man samlar på sig? Trots att man fyllt flera sopsäckar med sopor så är där ändå oändligt med saker. Sådana saker man inte vill göra sig av med. De får snällt följa med i flytten. Man behöver ju heller inte bära något extra eftersom man tar flytthjälp på Östermalm.

Flyttfirman tar det du vill

Trots att man anlitar en flyttfirma kanske man inte vill att de ska ta allt. Det kan finnas en del saker du vill ta själv. De sakerna du enkelt kan lägga i din bil. Även det är helt möjligt. De kan både ta allt du har i hemmet, men de kan även ta delar om det är vad du önskar. Se till att prata med dem om det innan. Så ni alla är på samma plan och ni slipper missförstånd. En flytt kan faktiskt vara rolig när man får hjälp med den. Den går både snabbt och smidigt att göra med flyttfirmans experthjälp.

Flyttfirma flyttade bohaget till Vasastan

20 Sep 2021

Flytt kräver många olika moment; pappersarbete, packning, transport och städning. Men tänk om man kunde få hjälp med allt av en flyttfirma när man ska flytta till drömlägenheten i Vasastan.

Kristin hade fått jackpott. En ny högre befattning, läcker lägenhet i Vasastan och en högre inkomst. Det kunde knappast bli bättre. Tänk att få lämna landsbygdens lilla kontor och glida in på huvudkontoret. Men först skulle hon på en konferens som var startskottet för det nya livet.

Frågan var bara hur hon skulle hon lösa logistiken. Och vem känner hon som vill köra med flyttlass i innerstan? Hon rådfrågade sin kommande chef via mail. Svaret kom direkt: en webbadress och mobilnummer till en flyttfirma de brukade använda. Kristin skulle dessutom be flyttfirman skicka fakturan till företaget.

Flyttfirman vet hur man tar sig fram i Vasastan

Hon kunde förstå att företaget använde detta företag. De var tillmötesgående och skulle ta hand om allt. Det enda hon behövde göra var att ordna med någon som öppnade på den gamla och den nya adressen. De skulle packa ihop hennes bohag och frakta det till Vasastan.

Städpersonal skulle komma och göra flyttstädningen. Ville hon kunde hon ställa allt som skulle slängas väl markerat så tog de sakerna till återvinningen. Hon kunde knappt tro att det var sant. Hennes bästa kompis skulle öppna i gamla lägenheten och en från Stockholmskontoret skulle möta flyttfirman i Vasastan då lägenheten tillhörde företaget och de hade nycklarna.

Flyttfirmans tjänster gjorde att hon kunde andas ut och ta nästa steg i karriären lugn och fokuserad.

Att arbeta med sin bästa vän

26 May 2021

När allting i livet flyter på med jobb och annat så känns det rätt underbart, inte sant? Företaget blomstrar och ni får expandera. Ni behöver bara få hjälp med den kommande kontorsflytten.

Ni har känt varandra i många år. Ända sedan barnsben faktiskt. Du och din bästa vän som hängt ihop sedan förskolan startade efter gymnasiet ett företag tillsammans och arbetar nu ihop dagligen. Ni fungerar bra tillsammans och kommer nästan alltid överens. Ni båda brinner för samma saker och ert företag blomstrar hela tiden. Det har gått ett par år sedan ni började arbeta tillsammans med företaget och på grund av ökat arbetstryck behöver ni nu flytta. Ni behöver nya lokaler eftersom ni är tvungna att anställa fler till företaget. Det går bra nu.

Anlita en flyttfirma när ni behöver hjälp

Det ni behöver ha hjälp med är just själva flytten av kontoret. Ni kommer inte vare sig ha tiden eller orken för att göra det själva, inte på egen hand. Så ni bestämmer er helt enkelt för att anlita en firma för er kommande kontorsflytt i Stockholm. De får hjälpa er med allt. Från att skicka över alla saker till den nya och större lokalen till att packa upp och ställa tillrätta. Ni är så nöjda. Allting går så himla bra nu och allting flyter på med jobb som kommer in. Livet är bra underbart ibland. Särskilt när man har lyxen att kunna ta in hjälp utifrån med sådant som man inte själv hinner med.

All flytt är olika

6 May 2021

En flytt kan alltid vara en chans till en nystart och en utrensning av allt gammalt som bara samlar damm. Passa därför på att rensa allt ni har på ditt företag ifall ni ska flytta till nya lokaler.

Generellt sett är all typ av flytt likadan. Du ska alltid börja med att kasta allt som du inte behöver ta med dig. Se till att du har sagt upp, eller flyttat, alla abonnemang och avtal. Att du i god tid bokar flyttfirma, flyttstädning och vad du behöver. Samt börja packa ner och köra över det du behöver direkt till den nya lokalen för att få en smidigare start. Vad är det då som skiljer sig när det gäller ett företag som flyttar? Vissa flyttfirmor har specialiserat sig på företagsflytt för att det har en liten annan ton än flytten av bohag. Därför är det klokt att anlita någon som har den specialiteten.

Kunskap om vad som är viktigt

När ett företag ska flytta är det inte bara fler saker som ska flyttas, utan det kan även vara större och tyngre möbler och maskiner. Men till det kommer även sekretess av olika slag. Det kan vara sekretessbelagda dokument, eller annat som behöver hanteras på annat sätt. Och därför är det också vanligt att man som företag kan dela upp flytten i flera olika steg. Samt mellan flera olika företag. En firma kan vara dedikerad till maskiner. En annan sköter inventarier och en tredje tar hand om allt som är värdefullt och sekretessbelagt.

← Äldre inlägg

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?