Flyttfirma Malmö - tips inför flytten

Hur ska man lyckas med en flytt i Malmö? I den här texten ska vi samla några värdefulla tips och råd som förhoppningsvis kommer att förenkla din framtida flytt.

En sak att säga innan vi radar upp våra råd är följande: känner du att du saknar tid så är det lika bra att anlita en flyttfirma i Malmö. Att stressa sig igenom en flytt är sällan en bra idé. Dels så riskerar du att se att ditt bohag tar skada och dels så kommer du också att inleda det nya kapitlet i livet lite i moll.

Genom att välja en flyttfirma i Malmö så kan du behålla en positiv känsla när du flyttar in i den nya bostaden. Med detta sagt - här kommer våra tips!

  • Administration. Börja din flytt med att säga upp olika abonnemang, försäkringar och avtal som du inte kommer att ha nytta av i framtiden. Gör en adressändring och genomför en flyttanmälan. Se till att du bokar en flyttbil - eller kontaktar en flyttfirma i Malmö - och att du har alla kartonger redo. Se även till att du har ordnat för din flyttstädning - den får du aldrig glömma bort.
  • Planera och packa. Viktigt är att du går igenom ditt bohag innan flytten. Vilka saker ska följa med - och vilka kan du tänka dig att sälja eller skänka bort. Gör en lista över dina inventarier och passa på att rensa ut de kläder som du inte använder. Du får aldrig ett bättre läge för detta än i samband med en flytt. Handlar det om tunga lyft i Malmö? I så fall bör du direkt kontakta en flyttfirma för hjälp. Att lyfta exempelvis ett piano kommer att kräva speciella verktyg, kunskap och rätt utrustning. Vad gäller packning så börja i god tid, se till att inte packa för tungt och se till att använda kartonger av en högre kvalitet. Sådana kan du ofta hyra av en flyttfirma i Malmö också.
  • Flytta. Samla ihop tillräckligt med hjälp för att bära allting. Skruva isär exempelvis hyllor, bord och andra saker och utse en person som packmästare. Arbeta lugnt och metodiskt och gå hellre en extra gång än att lyfta en massa kartonger samtidigt. Lyft rätt också: det är i benen du har kraften - inte i armar och rygg!
28 Jan 2024

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?