All flytt är olika

En flytt kan alltid vara en chans till en nystart och en utrensning av allt gammalt som bara samlar damm. Passa därför på att rensa allt ni har på ditt företag ifall ni ska flytta till nya lokaler.

Generellt sett är all typ av flytt likadan. Du ska alltid börja med att kasta allt som du inte behöver ta med dig. Se till att du har sagt upp, eller flyttat, alla abonnemang och avtal. Att du i god tid bokar flyttfirma, flyttstädning och vad du behöver. Samt börja packa ner och köra över det du behöver direkt till den nya lokalen för att få en smidigare start. Vad är det då som skiljer sig när det gäller ett företag som flyttar? Vissa flyttfirmor har specialiserat sig på företagsflytt för att det har en liten annan ton än flytten av bohag. Därför är det klokt att anlita någon som har den specialiteten.

Kunskap om vad som är viktigt

När ett företag ska flytta är det inte bara fler saker som ska flyttas, utan det kan även vara större och tyngre möbler och maskiner. Men till det kommer även sekretess av olika slag. Det kan vara sekretessbelagda dokument, eller annat som behöver hanteras på annat sätt. Och därför är det också vanligt att man som företag kan dela upp flytten i flera olika steg. Samt mellan flera olika företag. En firma kan vara dedikerad till maskiner. En annan sköter inventarier och en tredje tar hand om allt som är värdefullt och sekretessbelagt.

6 May 2021

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?