Att flytta i Uppsala

Ska du flytta till eller i Uppsala? Grattis! Förmodligen delar du kärleken till Uppsala med 219.914 andra Uppsalabor (enligt statistik från december 2017). Det är en fin stad att bo i, Uppsala. Här finns både företagandet, Slotts senap, Lindevalls kaffe och många andra företag och tillverkningsindustrier, och den samlade akademiska världen i en enda stad. Här finns en stor mängd barnfamiljer, så många som 75 procent av alla Uppsalabor utgjordes av kärnfamiljer, enbligt statistik från 2016. Dessutom har Uppsala högre antal ungdomar, över 15 år, som bor hemma, fler pojkar än flickor. Vid 18-års ålder var det 90 procent av pojkarna som ännu bodde kvar hemma, liksom alla 18-årioga flickor. Här finns även de famljer med högre inkomst än snittet i hela Sverige.

Studier på orten bäddar för att bo hemma länge

Så vill man ha barn och ungdomar som bor hemma länge, är det till Uppsala man ska flytta. Studier är annars en stor anledning till att ungdomarna flyttar i unga år från hemmet. Men i Uppsala kan man bo hemma tills det är dags för första jobbet. Av förklarliga skäl är det inte alltid så lätt att få jobb i samma stad där man har studerat. Det är nämligen många studenter som hittar kärleken under studietiden och bildar familj och vill därför gärna stanna kvar i Uppsala. Vill man däremot gärna arbeta med barn och ungdomar på dagis, fritids eller som lärare, har man goda chanser att få tag i arbete just i Uppsala.

Många nya bostäder byggs i Uppsala

Det är många nya bostäder som uppförs just nu i Uppsala. Och det gäller både bostadsrätter, radhus och villor. Mer än 300 nybyggen sker i Uppsala, så är man beredd att köpa sin bostad är det stor chans att kunna hitta ett drömboende, och flytta in i en bostad som ingen annan har bott i förut. Dock är priserna relativt höga, ett boende i centrala Uppsala kan kosta kring 30.000 kronor per kvadratmeter. Men innan ni kan flytta in, är det många praktiska frågor som behöver lösas, såsom att packa ner sina saker, flytta hela bohagen och flyttstäda ur den gamla bostaden. Är det så att ni ska flytta till Uppsala kan ni alltid anlita en flyttfirma i Uppsala. Om ni så önskar kan ni anlita dem för både packning, flyttstädning och själva flytten, och uppackning. I så fall behöver ni inte oroa er över något annat än att komma till den nya adressen.

6 Mar 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?