Att flytta till Solna

Det finns många, inte minst i områdena kring Stockholm, som vill flytta till Solna. Enligt många mätningar är det Sveriges bästa kommun i en rad olika avseenden. Dessutom har staden en väldigt låg kommunalskatt, vilket gör att ett par som flyttar från till exempel Värmdö kan spara tusenlappar varje år. Därtill är Solna bäst i hela länet på att bygga nya bostäder – det produceras ungefär dubbelt så många bostäder per tusen invånare i Solna, än i den genomsnittliga kommunen i Stockholms län. Är du en av dem som funderar på att anlita en flyttfirma och låta lasset gå? Fortsätt läsa här om flyttfirma i Solna: flyttfirmasolna.se.

Fördelar

Visserligen nämns en rad fördelar redan i inledningen, men att det till exempel byggs mycket är inget som påverkar dig rent konkret i vardagen. Däremot kan du märka av följande:

  • Goda kommunikationer. Du som åker kollektivt kan ha stor nytta av de goda kommunikationerna i Solna. Med tunnelbanan från Västra Skogen tar det bara ett fåtal minuter innan du är inne i centrala Stockholm. Med pendeltågsstationerna Solna station och Ulriksdal kan du ta dig både söder och norr om Stockholm på enkelt vis.
  • Stort shoppingcenter. Efter att Mall of Scandinavia byggdes kan Solna stoltsera med att ha Skandinaviens största galleria inom kommunens gränser. Här finns även nordens största biodukar, för dig som tycker om film. I shoppingväg finns även Solna centrum, med en rad olika butiker.
  • Stort utbud av tjänster. Behöver du en flyttfirma? Hantverkare? Vårdcentral? Solna har 70 000 invånare på en liten yta, vilket gör att tjänsteutbudet är nära och stort. Naturligtvis kan även solnabor dra nytta av landets störta tjänsteutbud i Stockholm. Behöver du anlita till exempel en flyttfirma kan du jämföra priser från firmor över hela Stockholmsområdet, och på vis vara säker på att du betalar ett marknadsmässigt pris.

Nackdelar

Både fördelar och nackdelar är givetvis subjektiva. Att det finns många shoppingmöjligheter intresserar inte alla, och likaså är nackdelarna som listas nedan inte nödvändigt ett problem för alla. Dock kan det vara bra att läsa innan man ringer sin flyttfirma för att låta lasset gå:

  • Dyra bostäder. Solna är tätbebott, och även om det byggs mycket är det fortfarande ganska svårt att få tag på en bostad. Vill man bo i en hyresrätt får man vara beredd på att vänta relativt länge. Vill man bo i en bostadsrätt får man vara beredd att betala ganska dyra priser. Har man en stor plånbok är alltså boende inte nödvändigtvis något problem – men om man vill hyra eller få tag på billigare bostadsrätter kan det vara lite svårt.
  • Små grönområden. För att ligga i en storstadsmiljö finns det ändå relativt många grönområden i Solna. Som allting annat är det dock just det – relativt. Den som vill ha stora skogar, ängar och många sjöar gör kanske bättre att söka sig till en annan Stockholmskommun, Norrtälje till exempel, än Solna.
1 Feb 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?