Att tänka på när du flyttar ihop

Många flyttar ihop med sin förälskelse. Plötsligt blir det jobbigt att ge sig hem efter en hel dag tillsammans. Att flytta tillsammans är underbart, men också väldigt svårt. Är man van att bo själv kan det kännas som ett plötsligt intrång på den privata sfären att ha någon annan som flyttar nära en själv. Plötsligt är det någon annan som vill bestämma hur man inreder sitt hem, vilka möbler det ska finnas där, när man går och lägger sig, var man ska fira semestern och annan ledighet. Så länge man är förälskad brukar sådant gå lätt, men hur gör man när förälskelsen tar slut? För det gör det, i de flesta fallen. Det är då vänskapen och kärleken ska ta vid där förälskelsen slutar.

Svårt att få tag i bostad i storstäderna

Bor man i någon av landets storstäder kan det vara riktigt svårt att få en lägenhet precis i det område som man önskar. Många gör en ”bostadskarriär” i någon av landets storstäder. Man börjar med att skaffa sig en liten lägenhet i någon förort. Sedan flyttar man närmare och närmare stadens innerstad, som är mer och mer värd. Sedan när barnen kommer, vill man plötsligt inte bo i innerstaden längre, utan säljer sin bostad och köper en vill i någon förort. Där bor man tills barnen flyttat ut, då går kosan mot innerstaden på nytt, men nu för det äldre paret, om man inte skiljt sig. Vissa börjar om på ny kula med en bonusfamilj. Då är behovet ofta stort för ett riktigt stort hus.

Vad behöver du göra när du flyttar ihop?

Du behöver packlådor. Det brukar inte vara någon idé att packa i gamla bananlådor. De brukar inte hålla för trycket om man har tunga saker att packa ner. Bäst är att packa i riktiga flyttlådor, som du köper i affär. Du kan behöva flytthjälp, antingen om du anlitar en flyttfirma, eller ber snällt släkt och vänner om hjälp. Att flytta tunga möbler på egen hand är inte att rekommendera. Dessutom kan man göra det till en rolig grej att flytta, och bjuda på god mat och dryck i samband med flytten. (Det brukar kosta en hel del att flytta!)

Vissa flyttfirmor kan ta hand om allt i samband med flytten; både packning, själva flytten och flyttstädningen. Läs mer här: www.flyttstädninguppsala.net.

5 Feb 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?