Behöver du flytthjälp?

När man ska ihop kan man ibland ha riktigt tunga möbler. Även om man själv är en stark person, räcker det sällan med en enda person om man ska bära tunga möbler. Tunga packlådor och tunga soffor kanske man klarar av på egen hand. Värre är det om man ska flytta pianon, flyglar, tunga kassaskåp, eller till och med en värmepump eller något annat lika otympligt; diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare och liknande.

Det är ingen bra idé att offra sin egen rygg (eller andras) för att bära iväg de tunga möblerna. Det är bättre då att anlita människor som är både utbildade för att rucka på de tunga sakerna och som har de rätta maskinerna som kan lyfta dem och frakta dem på lastbilar som kan köra iväg med dem.

Bättre med maskiner för de tunga lyften

Det är bättre att anlita en flyttfirma som har de slags redskap som krävs för att både kunna flytta på och sedan transportera de tunga saker som man kan behöva flytta på. Sådana maskiner kan vara:

  • Pallyftvagn eller gaffellyftvagn – denna vagn har en lyft. När man sedan lyckats få upp den tunga tingesten på vagnen är det bara att skjuta på vagnen för att kunna bära iväg den.
  • Verkstadskran eller lyftkran – man måste inte ha en jättestor liftkran som man ser att byggföretagen använder. Det räcker oftast med en mycket mindre lyftkran. Man pakterar in sakerna i en låda, lägger på remmar på lådan och sedan lyfter man lådan med remmarna med liften och rullar iväg det tunga lyftet med kranen.
  • Pallyft eller gaffellyft – har man lagt tunga saker på en pall, blir det lättare att forsla bort de tunga sakerna. Då kan man använda en lyft som antingen har en pallyft eller en gaffellyft. Gaffellyften har då en gaffelliknande lyft. Det krävs att det som ska lyftas ska klara av en rundad lyft.
  • Maskinskridsko – detta är en platta med bandliknande hjul, som en tankbil men i mycket mycket mindre format. I och med att hjulen går på band, så kan den röra sig över skrovliga ytor.

Med tanke på vilka resurser flyttfirmorna har som åtar sig tunga lyft, inser man snabbt att det inte är någon idé att offra sin rygg för att rucka på de tunga saker som man kanske behöver ha med sig vid en flytt. Då lönar det sig för alla parter att anlita ett flyttföretag som kan hantera dessa. Här kan man läsa mer om tunga lyft vid flyttar på: tungalyftt.se

.

28 Jan 2020

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?