Behöver du flyttstädning i Jönköping?

Ska du flytta och bor i Jönköping och behöver en flyttstädning i Jönköping? Ibland kan en flytt bli för mycket. Särskilt nu under vintern, då de flesta är trötta redan som det är. Ska man då dessutom packa alla sina saker, flytta dem och dessutom städa undan allt, och rengöra bostaden kan det vara det som blir för mycket. Då är det bra att man kan komma undan flyttstädningen genom att anlita en bra städfirma som gör arbetet åt en.

Att anlita en städfirma som gör flyttstädningen åt en är ingen dyr historia. Särskilt inte som man kan anltia en städfirma och dra av på arbetskostnaderna. Med Rut-avdraget kan du dra av för arbetetet. Och kostnaderna för materialet är ingen dyr historia det heller. Dammsugare har väl de flesta? Sedan behövs endast rengöringsmedel, trasor och golvmopp, fönsterskrapa.

Hitta bästa städfirman för flyttstädningen

Det är ju höga krav på flyttstädningen. Både av hyresvärden och av de nya bostadsägarna som ska ta över bostaden. Ingen vill ju flytta in i någon annans smuts, eller hur? Det innebär att man bör rengöra i princip allt som finns i bostaden, från golv till tak. Då är det viktigt att rengöra bakom element, bakom alla tvätt- och diskmaskiner, rengöra förråd, garage, balkong eller altaner och trädgårdar. Och så måste man tömma allt, om det inte är så att man har kommit överens om att lämna något kvar. Så är man inte beredd att städa själv, så bör man ställa höga krav på den städfirma som är beredd att göra flyttstädningen åt en.

  1. Googla "flyttstädning Jönköping". Man kan ju fråga om det finns någon som kan rekommendera en flyttstädningsfirma som är bra. Men känner de som man frågar, inte till någon städfirma som är bra, kan man istället googla sig fram till en bra städfirma.
  2. Kontrollera städfirman. När man har googlat sig fram till en städfirma som ser bra ut, kan man ta kontakt, be om referens och sedan kontrollera dem. 
  3. Anlita den som är bäst. När man har kontrollerat både offerter och referenser så är det bara att välja den som är bäst i förhållande till offert och referenser.

Dra av på Rut-avdraget

Har man anlitat en städfirma som har F-skattsedel – ett krav för att man ska kunna dra av på Rut-advraget, så kan man få ner priset för flyttstädningen. Har man anlitat en flyttfirma som också erbjuder flyttstädning, kan man dra av hela tjänsten på Rut-avdraget. Lycka till med flytten i Jönköping!

5 Dec 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?