Billigare flyttfirma i Farsta

En av de direkta effekterna som man kan se av Stockholm extrema bostadssituation är att det sker väldigt många dagliga flyttar. Flyttar som dels sker av naturliga orsaker och där man som familj således självmant valt att sälja sin bostad och flytta till någon annan eller flyttar som sker av andra – mer ovälkomna – orsaker. Med dessa menar vi de som kommer av att privatpersoner inte har någonstans att bo och tvingas söka sig till den skakiga hyresmarknaden där man hyr bostäder under en kortare period och till ett högt pris. Ett på många sätt sorgligt sätt att leva i Stockholm som främst drabbar och inkluderar studenter. Man tvingas – kort sagt – att leva i en kappsäck och se flyttar som en del av sin vardag där man kanske bor ett halvår – eller mindre – i samma bostad innan det är dags att flytta vidare igen.

Det finns dock en lite positiv aspekt i detta och där man som privatperson i Stockholm har en liten fördel. Ett slags plåster på såren i form av att flyttar är betydligt billigare att genomföra på ett professionellt sätt där och som beror på att det i Stockholm finns väldigt många verksamma flyttföretag. Kort sagt; en flyttfirma inser vikten av deras arbete, de vet att det finns ett stort behov och de är heller inte ensamma om denna insikt – något som gjort att en stor konkurrenssituation uppstått och där priserna i och med detta kommit att sjunka.

Att flytta i Stockholm är – oavsett vart; Farsta, Huddinge eller innanför tullarna  - billigare än i övriga Sverige och om man befinner sig i den situationen där man inte äger sin bostad och tvingas hyra i andra-, tredje eller fjärdehand så kan vi komma med ett tips. Ett tips som gör en flytt än billigare och som ser ut enligt följande – välj en flyttfirma utanför Stockholm och som har sin bas i en förort. Det kan nämligen skilja ganska mycket i pris mellan en flyttfirma baserad i Farsta och en konkurrent som har Södermalm som hemvist och det kan vara värt att veta och ha i åtanke.

Välj en flyttfirma från Farsta

Kort sagt; tillhör du den mindre lyckligt lottade skaran i Stockholm som tvingats inse att flyttar är ett valigt förekommande scenario så kan du åtminstone tjäna pengar genom att välja rätt flyttfirma och då gärna en som har kontor i Farsta, i Årsta eller exempelvis i Högdalen. Som vi sa, priserna är låga i Stockholm om man väljer professionell hjälp i form av en flyttfirma – men det går att få dem ännu lägre om man använder sig av det knepet.

Naturligtvis så är det sorgligt att det är på det här viset i Stockholm och att man inte på ett bättre sätt kan skapa trygghet för invånarna. Hyresmarknaden måste – kort sagt – återigen stabiliseras och skapa möjligheter för personer att kunna bo och leva utan oro över att tvingas flytta så frekvent som i dagsläget. Man ska inte behöva bo med en packad resväska stående i hallen – så enkelt är det.

Här finns en flyttfirma i ovan nämnda Farsta: http://www.flyttfirmafarsta.se/.

2 Apr 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?