Därför är det bättre att anlita ett städföretag vid storstädning

Du är kär. Jättekär. Du och din partner har just flyttat ihop. Du hoppas att ni två ska kunna bygga ett långt förhållande och nytt liv tillsammans. Att kunna dela både det ljusa och det mörka. Men sen finns det en hel del grå stunder också… kanske har du börjat oroa dig för att vardagens praktiska saker ska störa passionen. Det kan det verkligen göra. Tvätthögar, stopp i toan och kläder på golvet kan sätta grus i maskineriet för den rödaste kärlek. Det vardagliga gentandet och gnatandet på varandra kan komma i vägen för passionen.

Förr var det i regel bara att stå ut. Men i dag finns stora möjligheter att anlita hjälp för att undvika onödigt tjafs i vardagen. Ett bra sätt kan vara att anlita ett städföretag. Antingen för veckovis städning. Eller för storstädning några gånger per år så att grundnivån i hemmet inte sjunker så lågt att det känns helt hopplöst att ta tag i golvbrunnar, ugnsrengöring och rensande av avlopp.

Genom att ta hjälp utifrån och anlita städföretag som sköter storstädningen hemma kan du och din partner få en bättre vardag. Vad gör lite skit i hörnen i dag när man vet att det blir grundligt städat om några veckor?

Det är sådana här små vardagliga saker som kan hjälpa ett förhållande att hålla. Och bli mer avslappnat och roligare.

Städföretag som kommer när du behöver

Förr var det kanske lite skambelagt att anlita städhjälp. Man ska ju kunna ta hand om sin egen skit, hette det. I dag anlitar fler och fler städföretag i olika åldrar utan att någon höjer på ögonbrynen. I och med det så kallade rut-avdraget har fler fått upp ögonen för hur städföretag kan hjälpa en vanlig familj eller ett par i vardagen. Det finns forskning och andra undersökningar som visar att städningen är en stor och tydlig källa till konflikter i familjer.

Du som funderar på att ta hjälp av ett städföretag bör först tänka igenom vad det är med städningen som känns jobbigast. Är det kök och badrum som städning gror igen varje vecka? Eller är det grovrengöring några gånger per år du skulle behöva? Det kanske skulle räcka för att hålla dig över ytan i veckorna. Den vanliga dammsugningen och torkning av ytor kan du klara själv men då och då kommer professionella städare hem till dig och tar i med hårdhandskarna mot dammråttor och smuts i kakelfogarna.

Du som anlitar ett städföretag för storstädning eller veckostädning får själv bestämma när firman ska komma. Under tiden kan du och din partner smita iväg hemifrån och fortsätta vara så där kära. Jättekära.

 

20 Jun 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?