Därför ska du välja lokala flyttfirmor

Ska du flytta och funderar på att anlita en flyttfirma? Välj då ett lokalt företag för flytten – det finns ett par fördelar med det.

  • Gynna lokala företag

De som exempelvis bor i Bromma kan med lätthet få in flyttofferter från företag runt om i Stockholm. Detsamma gäller på mindre orter där man kan kontakta företag från närliggande orter för att få in flera olika offerter. Samtidigt finns en fördel att anlita företag lokalt utifrån att man därmed stödjer de lokala företagen och utvecklingen av dessa. Därmed kan mycket väl de som bor i Bromma söka flyttföretag i Bromma, de som bor i Gävle söka företag i Gävle osv. Allt för att gynna det näringsliv som i längden påverkar området.

  • De känner till området

Den andra fördelen att anlita lokala flyttföretag är att de känner till området betydligt bättre än flyttföretag från andra städer. Detta gäller inte minst i områden där stora ombyggnationer och nybyggnationer pågår. Vägar kan vara avstängda och att förlita sig på GPS och karta är inte alltid det bästa. Även här kan Bromma tas som ett tydligt exempel. Stockholm beräknas få 140 000 nya bostäder till 2030 och Bromma är då en så kallad tyngdpunkt. Det är helt klart ett område där ombyggnationer sker hela tiden.

  • Lättare att hitta referenser

Det är alltid en fördel att höra med andra vad de tycker om ett flyttföretag innan man anlitar dem. De flesta väljer att anlita lokala företag och därmed är det även lättare att hitta referenser på dessa. Hör med vänner och bekanta som nyss anlitat ett flyttföretag för att höra vilka de anlitat och om de varit nöjda med resultatet.

Visserligen går det alltid att se referenser på företagets hemsida eller via så kallade recensionssidor. Men dessa referenser bör man alltid ta med nypa salt då de kan vara påverkade eller utvalda. Bästa referensen får man alltid av personer som varit kunder hos företaget och som kan/vågar säga vad de tycker utan att detta påverkas positivet/negativt av olika faktorer.

  • Bättre för miljön

Många flyttföretag är beredda att åka flera mil för att komma till kunden. Därefter sker flytten mellan de två olika bostäderna och de åker tillbaka samma sträcka. Är det en större flytt är den extra kostnaden för denna transportsträcka inget som påverkar slutpriset speciellt mycket. Men miljömässigt är det inte det bästa alternativet. Genom att anlita ett lokalt företag uppstår inte några onödiga transportsträckor vilket alltså minskar utsläppet.

18 Oct 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?