Dubbelt bohag

Ska ni flytta ihop? Grattis! Vi önskar er all lycka. Här får ni lite bra tips på hur ni ska tänka kring dubbelt bohag.

 

Det är väldigt vanligt vid en ihopflytt att båda parterna har fullt bohag från tidigare boende. De flesta undantagen är om någon flytta hemifrån i samma veva som ihopflytt sker.

Vems bohag ska användas i det gemensamma boendet?

När två parter ska flytta ihop så har båda möbler och liknande från tidigare boende. Vems bohag ska få följa med till det nya boendet? Vissa väljer att plocka de fräschare möblerna från varje bostad och sätta ihop, men ibland krockar stilar och färger. Eller så är det så att favorittavlan, soffan eller sängen går hem hos ens partner. Ska ena parten då sälja av möbler? Eller ska båda sälja av möbler och köpa nya tillsammans? Det kan vara klurigt att bestämma sig när det kommer till att göra sig av med möbler som man är fäst vid. Om man inte är säker på att sambolivet kommer fungera så är det inte så kul att sälja av alla möbler om man sedan tvingas flytta isär relativt snabbt.

Magasinera möbler för att slippa sälja eller slänga

Om ni har svårt att bestämma er för hur ni vill göra med era tidigare möbler så kan ni hyra förråd. Det finns både vinds- och källarförråd, men även företag som hyr ut förråd för en mindre summa varje månad. Att välja magasinering hos ett företag är mer säkert än att låsa in möbler i ett vind- eller källarförråd. Magasineringslokalerna har både värme, el, övervakningskameror och personal som håller koll på besökarna. Du som hyr ett förråd har alltid access till dina möbler och annat som du väljer att lämna där. Att magasinera möbler och andra tillhörigheter är ett smart sätt att förvara möbler ifall ni skulle gå skilda vägar. Om det visar sig att ni trivs ihop så kommer ni säkert vilja köpa nya möbler ändå och då kan ni sälja iväg de gamla möblerna.

 

Innan ni väljer att magasinera möbler så kan ni fundera på om möblerna verkligen är värda att spara. En gammal säng, halvsliten soffa eller andra saker kan stå och samla damm, kosta pengar, helt i onödan. Hade det varit en helt ny soffa är det ett lätt val att magasinera den, men en gammal soffa kan man lika gärna slänga eller sälja, istället för att betala ett företag för utrymme.

30 Jun 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?