Fixa flyttmaten med catering

Visst, flyttpizza är en klassiker. Men handen på hjärtat – känns det inte lite gjort vid det här laget? I tusentals år har flyttande människor bjudit sina hjälpande kompisar på pizza och öl när kånkandet är klart och det börjar kanske bli dags att tänka lite nytt. Vårt ödmjuka förslag är att du förbeställer catering.

Nytt tänk i flyttsvängen

Att beställa mat från en cateringfirma är ett utmärkt sätt att föda ett större sällskap av hungrande själar. Kompisar som har slitit hela dagen förtjänar något bättre en halvljummen capricciosa direkt ur kartongen. Bjud dem på en lyxig medelhavsbuffé, eller varför inte lite snittar och champagne? Det börjar bli dags att tänka utanför boxen och med catering kan man verkligen ta ut svängarna.

Catering över hela Stockholm

De flesta cateringfirmor i Stockholm levererar över hela stan. Många har ett stort utbud av en massa olika À la carte-rätter, menyer och bufféer, andra specialiserar sig på ett specifikt kök eller koncept. Till en flytt är väl kanske en buffé mest passande, här kan du antingen välja ett färdigt paket eller själv plocka ihop drömmenyn utifrån din och dina vänners smak.

Modern och vällagad mat på beställning

En del kanske förknippar caterad mat med ålderdomshem eller skolmatsalar. Inget kunde vara mera fel. Idag håller cateringfirmornas mat generellt väldigt hög klass. Ingen firma tummar på kvaliteten vare sig med matlagningen eller servicen. Cateringfirmor idag satsar på kvalitet och det märks i personalrekryteringen såväl som på vilka råvaror man väljer att jobba med.

För att en cateringfirma ska kunna planera, laga och leverera just din mat krävs dock att du är ute i någorlunda god tid. Ungefär en vecka innan bruka räcka utmärkt. Men det går också att chansa och höra av sig till cateringfirman samma dag - kanske finns en lucka eller så kan de på kort tid fixa ihop något. Flexibilitet är ett honnörsord för varje cateringfirma med självrespekt.

Mat för en ny tid

Med catering har du allt klart redan innan du påbörjat flytten. Beställ maten till den nya adressen till vilket klockslag du vill. När ni sedan burit klart står maten och väntar i värmeskåp, redo att plockas ut när ni vill så att festen kan börja. Har man inte fått upp tallrikar och husgeråd ur flyttkartongerna fixar cateringfirman det och de tar också  med sig disken efteråt. Allt du behöver tänka på är att umgås med dina vänner och tillsammans med dem njuta av din nya fina lägenhet. En bra början på det nya livet, tillsammans med de du bryr dig om.

Mer läsning: Fräscha smaker till sommarens fester

14 May 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?