Flyttstädning i Göteborg | Städa själv eller anlita proffs?

Göteborg är en stor stad, och många flyttar runt mellan en rad adresser innan de hittar rätt, vanligtvis när de bildat familj och hittar en lägenhet eller ett hus där alla kan få plats och trivas. Ju mer man flyttar, desto smidigare brukar det gå, eftersom man vanligtvis lär sig av sina misstag. Exempel på sådana misstag kan till exempel vara att glömma städa ur vindsförrådet, boka flyttbil försent så man måste åka ända till Lerum för att hämta den, och att vika för lite tid åt flyttstädningen.

Varför inte ta hjälp med flyttstädning?

Det där sistnämnda är något som vi tänkte ta upp i det här inlägget, för många envisas fortfarande med att flyttstäda själva, trots att det är så enkelt och billigt att ta hjälp med flyttstädning i Göteborg. Varför är det så? Tycker de verkligen att det är för dyrt med ett par tusen kronor för en professionell flyttstädning som man tjänar en hel dag på? För i Göteborg kostar en flyttstädning inte mer än så för en normal trea i centrala stan. Vad kan det finnas för anledningar till att människor väljer att flyttstäda själva?

Är det dyrt med flyttstädning?

Den första anledningen måste vara priset. Ingen speciellt bra anledning tycker vi. En flyttstädning i Göteborg av en normal trea kostar, som vi konstaterade här ovanför, sällan mer än ett par tusen kronor efter RUT. Tiden man tjänar in på att anlita hjälp kan man i stället använda till att komma i ordning i den nya bostaden, eller kanske bara pusta ut efter en hektisk och arbetsam flytt.

Visst, vissa går ju back på bostadsaffärer och kanske befinner sig i ekonomisk knipa, men de flesta brukar ju känna sig ganska rika efter en lyckad försäljning. Jämfört med de summor man vanligtvis brukar kunna tala om när det gäller bostadsförsäljning är ju ett par tusen kronor bara en droppe i Göta älv. Så ekonomin är nog knappast den vanligaste orsaken till att folk inte väljer att anlita städhjälp.

Folk tycker om att städa

En annan anledning måste väl vara att vissa verkligen gillar att städa, och tycker om att själva ha kontrollen över städningen. Kanske litar man inte på städfirmor utan är rädd att de ska göra ett dåligt jobb, som man själv sedan måste göra om. Gillar man att städa kan man ibland ha svårt att acceptera och godkänna andra människors städning. Men vissa flyttstädar faktiskt för att de helt enkelt älskar att städa och göra fint och tycker det är genuint kul, och dessa människor är ju bara att gratulera, för en flyttstädning är verkligen städälskarens mästarprov.

Man vill inte utnyttja andra människor

En del människor tycker att det är översitteri att anlita städhjälp och ser inte professionella städare som yrkesmänniskor, utan som någon sorts tjänstefolk. Detta är en lite märklig och förlegad syn.  En städare är ju en hantverkare precis som en snickare eller elektriker, och utför en service i människors hem. För det får hen av de flesta städfirmor i Göteborg en bra lön och är för det mesta ansluten till facket. En flyttstädning är ett arbetstillfälle som gärna tas och som inte bör undanhållas just professionella städare på grund av missriktad välvilja.

Ta hjälp med flyttstädning i Göteborg

För oss är det en självklarhet att man väljer att anlita en städfirma i Göteborg när det är dags för flyttstädning, men vi förstår att det finns människor som tycker annorlunda. Vi rekommenderar dock alla som står inför en flytt, har lite extra pengar och inte är överdrivet förtjusta i att städa, att verkligen överväga att ta hjälp med flyttstädningen. Det kommer att göra flytten smidigare, roligare och mindre arbetsam.

14 Nov 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?