Här hittar du lite tips inför flytten

En flytt kan gå till på olika vis. För vissa ska det packas, bäras, transporteras, och några tiotals vändor på det. Vissa väljer den enkla vägen och anlitar helt enkelt en flyttfirma.

Varför inte direkt välja den enkla vägen? En flyttfirma gör det möjligt för dig att inte behöva lägga ner all din tid på din flytt. De sköter bärandet och lastar även av på det nya stället. Du kan själv välja hur delaktig du vill vara. Men varför inte passa på att få annat gjort under tiden? En flyttfirma kan du lita på. De som arbetar där är upplärda hur de ska bära även de mest ömtåliga sakerna och kan ge tips inför flytten. Skulle något hända medan de bär eller transporterar har de en försäkring som täcker upp det. Det finns inget negativt med att anlita en flyttfirma.

Hitta rätt firma

Detta kan vara lite svårare, det finns hur många firmor där ute som helst som gör ett bra jobb. Det du kan göra är att gå in på några olika hemsidor och kolla hur de arbetar. Kolla även upp vad deras tidigare kunder säger om dem. Ring gärna runt och fråga efter offerter, och i offerten ska allt vara inräknat. Har du specifika önskemål bör du nämna det med. Har du någon sak som är väldigt tung eller komplicerad att bära så bör du även säga det. Detta så att de har med sig tillräckligt med personal, men även rätt verktyg. Något sådant kan även innebära extra utgift.

3 Dec 2020

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?