Kan samma städfirma hjälpa till med båda flyttstädningarna?

Att flytta ihop kan kännas nervöst och underbart på samma gång, men för de flesta överväger så klart de positiva känslorna. Att flytta ihop är ett stort beslut, som bör övervägas noga, men att diskutera villkor och regler för samlivet är så klart inte något man tänker på när man är förälskade och bara längtar efter att dela vardagen ihop. Det blir som det blir, tänker man, dyker det upp problem får man ta itu med dem efterhand. Det är en bra inställning, så länge är beredda att både ge och ta i relationen.

Flytten första testet för förhållandet

Hur man fungerar tillsammans brukar för de flesta par bli ganska tydligt redan vid själva flytten. Eller ska vi säga flyttarna, för när ett par flyttar ihop så kommer de ju vanligtvis från varsin lägenhet. Att administrera två flyttar tillsammans kräver planering och organisationsförmåga, och som par får man ett mått på hur bra man är på att samarbeta och lyssna på varandra. En god idé, om man inte är i tjugoårsåldern och har massvis med kompisar som gärna rycker in mot en pizza och ett par öl, är att anlita professionell hjälp med så mycket som möjligt av flytten. Då tänker vi framför allt på själva flyttandet, med bärande och transport,men också på flyttstädningen, något som många tenderar att glömma bort tills i allra sista stund. Packning i kartonger kan man ju göra var och en i sin bostad.

Effektivt att samordna flytt och flyttstädning

Att samordna flyttarna, det vill säga att flytta samma dag med hjälp av samma flyttfirma, är ofta möjligt, och kan ge ett bättre pris, om man hittar en flyttfirma som har tid att ta uppdraget. Med en större lastbil kan båda bohagen hämtas upp innan de körs till den nya adressen. En smidig och effektiv lösning som garanterat får ner priset på hyra av flyttfirma. Med flyttstädning kan det också fungera, men då gäller det att hitta en städfirma i Stockholm som har tid att göra två flyttstädningar samma dag, och eftersom det råder högt tryck på flyttstädning i Stockholm så gäller det att vara ute i riktigt god tid, helst mer än en månad innan flytten.

Hjälp med flyttstädning i Stockholm

De flesta i Stockholm som ska flytta väljer att ta hjälp med flyttstädningen. Det är ett tråkigt arbete som tar lång tid och dessutom måste göras oerhört noggrant. Den som slarvar med flyttstädningen får antagligen räkna med att betala en städfirma i alla fall, eftersom städningen med största sannolikhet blir underkänd. Är det dessutom två flyttar det rör sig om är valet att anlita hjälp med flyttstädningen rätt självklart.

26 Apr 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?