Lätt att få hjälp med flyttstädning i Malmö

Malmö är en härlig stad, en riktig smältdegel där människor från olika kulturer bor nära inpå varandra och delar vardagen med allt vad det innebär. Malmö känns kontinentalt och annorlunda, svenskt men ändå inte. Många flyttar till Malmö eftersom det finns en stämning här som de inte hittar någon annan stans i Sverige.

Priserna är lägre i Malmö

Malmö är också en billig stad. Hyrorna är långa, och priset på bostäder ligger långt under andra storstäder som Göteborg och Stockholm, även om de så klart stiger i takt med att fler vill flytta till Malmö. Anledningen till att Malmö ligger lite efter i prisutvecklingen är att staden hade en svacka under 70- och 80-talen då många flyttade från Malmö på grund av arbetslöshet. Sedan 90-talet har dock inflyttningen dock bara ökat och Malmö upplever nu en ny storhetstid som ytterligare intensifierats tack vare Öresundsbron och den förbättrade kommunikationen med Köpenhamn och kontinenten. Men Malmö är fortfarande en billigare stad än många andra, vilket såklart gör det ännu mer lockande att bo här.

Stor rörlighet på bostadsmarknaden

Många flyttar till Malmö, men många flyttar också inom Malmö. Det är lätt att få tag på bostäder och därför går det fort att hitta något nytt när lägenheten man bor i blivit för liten eller för stor. Jämför med Stockholm där det är så svårt att hitta nya bostäder att barnfamiljer trängs i tvåor samtidigt om pensionärer sitter fast i femrummare de inte kan sälja på grund av försäljningsskatten. I Malmö är bostäder inte samma typ av ekonomiskt hasardspel som på andra platser, utan något betydligt mer okomplicerat. En plats där man bor, helt enkelt.

Många tar hjälp med flyttstädning i Malmö

Många flyttar alltså i Malmö, och tack vare den låga prisnivån har de råd att anlita professionell hjälp med både själva flytten och med flyttstädningen. Det sistnämnda är en marknad som har exploderat i Malmö, liksom i resten av Sverige, sedan RUT-bidraget infördes. Med RUT blir en redan billig tjänst otroligt prisvärd, och att ta hjälp med flyttstädning har blivit oerhört populärt i Malmö.

Att flyttstäda är ett stort och tråkigt jobb, som ska utföras precis när man blivit klar med själva flytten. Att då få hjälp av professionella städare som billigt och på nolltid flyttstädar lägenheten åt den är guld värt.

Hitta en bra städfirma i Malmö

I Malmö finns en uppsjö städfirmor som erbjuder flyttstädning. De flesta är seriösa och tar sitt jobb på allvar, men det finns rötägg som i alla branscher. Du ska alltid kolla upp att städfirman har ansvarsförsäkring, yrkestrafiktillstånd och att de inte är på ekonomiskt obestånd. Du ska heller aldrig betala för städningen i förskott, vad städfirman än säger. Dessutom ska du alltid kolla vad tidigare kunder har att säga om firman och hur de utfört sitt uppdrag. Får du grönt ljus på din koll så är det bara att skriva kontrakt och lämna över nyckeln när du flyttat ut ur din bostad. Medan du i godan ro kommer i ordning i den nya bostaden, gör städfirman din gamla bostad helt ren och redo att lämnas över till den nya ägaren. Läs mer om flyttstädning som du kan få i Malmö på: http://www.flyttstädningmalmö.biz.

16 Nov 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?