Måla om det nya boendet

När det är dags att flytta till ett nytt boende är det alltid trevligt att göra om där för att sätta sin egen prägel redan från start. Det finns mycket man kan göra för att det ska kännas som hemma direkt vid inflyttning. Förutom det man har med sig som möbler och inredning är det många som passar på att renovera så det blir nytt och fräscht. Ett bra och effektivt sätt att trivas bra från start är att mål om hela eller delar av bostaden. Då får man att personligt och trivsamt hem redan från start.

Professionell målning

Självklart kan man måla själv men för bästa resultat rekommenderas att låta ett målarproffs sköta målningen. Det är inte heller det lättaste att få tid och över över till att måla om bostaden precis under eller efter en tuff flyttprocess. Med en riktig målare vid rodret är säkrat man en ett perfekt arbete enligt konstens alla regler som kommer hålla sig fint under många, många år framöver.

Mer än bara målning

Förutom en korrekt utförd målning är det oerhört viktigt med förabetet innan. Det för att säkerställa att färgen fäster och att väggen är slät och fin bakom. Det gör att väggen kommer att hålla sig snygg så länge som möjligt. Beroende på hur väggen ser ut innan måste man vidta ett antal åtgärder. Finns det tapet brukar man vara tvungen att riva ner den först. Sedan slipa och spackla så ytan blir jämn och fin. Men om tapeten har vackert mönster och inte är slitet kan man behålla den och måla över för att behålla mönstret under den nya färgen.

Är väggen målad behöver man troligen bara slipa skarvar och spackla ojämna kanter och hål efter till exempel tavlor.

Utvändig målning

Bor man i en villa eller ett annat hus är det inte ovanligt att det behöver målas om. Det finns olika sätt att anta en ommålning beroende på husets skick. Om fasaden är sliten och skadad så behöver man även här göra ett noggrant förarbete. Först och främst behöver man ta bort och ersätta skadat trävirke för att resultatet ska bli bra. 

Sedan så behöver man slipa bort gammal färg och ojämnheter för att färgen ska fästa ordentligt. Var noga med att välja en färg av högsta kvalitet för att slutresultatet ska bli perfekt.

Känslan av ett nymålat hus är svårslagen. Så passa på att måla om huset innan sommaren.

27 May 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?