Några tips för att göra flytten enklare

Att flytta är ett stort projekt, och arbetet med en flytt startar långt innan själva flyttdagen. Ju fortare du kommer igång med förberedelserna för flytten, desto enklare och roligare kommer det att bli när flyttdatumet väl kommer och mycket plötsligt ska hända på väldigt kort tid.

Ibland kan det kännas svårt att veta var man ska börja när det gäller förberedelser och packning, men vårt tips är att inte komplicera saker i onödan. Se till att göra ordentliga listor på allt som måste göras, som du sedan bockar av efter hand. Att ha en visuell bild av allt som ska göras och blir gjort gör processen överblickbar och mindre komplicerad.

Börja planera i god tid

Egentligen kan du börja planera din flytt redan när du kommit överens med köparen om tillträdesdatum. Ju tidigare du är ute, desto lättare blir det att boka flyttbil, flyttfirma och städfirma för flyttstädningen. Att börja packa tidigt är också bra. Det mesta i en bostad kan egentigen packas ned ganska tidigt, liksom allt på vinden eller i källarförrådet.

Det är också bra att så tidigt som möjligt genomföra adressändring och andra sådana administrativa sysslor. Det är många som ska kontaktas, viktigast är försäkringsbolaget för att ställa om försäkringen, elbolagen för att se till att du har el när du flyttar in i nya bostaden, samt bredband, telefoni och dylikt. Glöm inte heller prenumerationer på tidningar, samt organisationer du är medlem i.

Boka flyttbil eller flyttfirma

Den som tänker genomföra flytten själv med hjälp av vänner och släktingar måste boka en flyttbil i god tid. Flyttbilar blir bokade tidigt, så ju snabbare du är desto bättre.

Vi rekommenderar dock att du tar hjälp av en flyttfirma, åtminstone om du bor större än på två rum och kök. Ett större bohag kräver mycket kraft och tid att flytta, och ju äldre man själv och kompiskretsen blir, desto svårare kan det bli att motivera varför man snålar in på bärhjälpen. Flytten ska vara så rolig och enkel som möjligt. Jobbigt kommer det att bli ändå, så lika bra att skära ner på arbetet så mycket som möjligt.

Packa smart och effektivt

 Vad gäller packning, så har vi ett gott råd: Använd ordentliga flyttkartonger som du köper från en flyttfirma, eller som till och med tillhandahålls av flyttfirman du anlitat. Och se til att packa allt i kartonger. Plast- och papperskassar och lösa föremål duger inte, allt måste ner i kartonger, till och med krukväxter. Även om du anlitat flyttfirma så ligger det i ditt intresse att flytten går så snabbt sm möjligt eftersom det då blir billigare.

Börja med att tömma vindsförråden och ställa alla saker därifrån i kartonger i lägenheten.Fyll sedan på med saker i bostaden som nin inte behöver, vilket brukar vara det mesta. Spara det viktigaste till dagen innan flytten.

Boka en städfirma för flyttstädning

Vårt bästa tips är faktiskt att boka en städfirma för flyttstädning. Se på Solna strax norr om Stockholm. I Solna sker dagligen en mängd flyttar och det finns även finns gott om städfirmor som är experter på flyttstädning. Detta beror på att där flytt är en del av vardagen, där vet folk att flyttstädning är ett måste, och i Solna hittar du således enkelt en bra och professionell firma även på kort varsel.

När flytten väl är klar är man i regel så slut att en flyttstädning ter sig helt ogenomförbar. Då känns det skönt att överlämna ansvaret för städningen på en städfirma. Dessutom blir resultatet felfritt och du behöver inte oroa dig för vad de nya bostadsinnehavarna ska tycka. Flyttstädning är den bästa investeringen du kan göra i samband med en flytt. Här kan du läsa mer och anlita en städfirma för flyttstädningen i Solna.

29 Oct 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?