När båda behöver sälja sin bostad

Är det dags att sälja bostaden? Det har verkligen varit säljarnas marknad under de senaste åren på bostadsmarknaden. Det har varit ett enormt sug efter bostäder och det mesta som har lagt upp på olika säljsajter har gått åt relativt snabbt. De låga bostadsräntorna har också spätt på den heta bostadsmarknaden.

En liten skillnad ser vi sedan något år tillbaka och det är att bostadsmarknaden inte är riktigt lika het som förut. Bostäderna är inte svårsålda men det tar längre tid för dem att säljas. Rikigt varför det är på detta vis, vet vi inte. Det har helt enkelt lagt sig lite grann och efterfrågan på bostäder är inte riktigt lika het som förut. Detta kan göra att som säljare av bostad kan man behöva lite hjälp på traven för detta.

Hjälp för att få bostaden såld

Nu behöver det inte betyda så mycket om det tar lite längre tid att få en bostad såld. Tar det mer än 3 månader, kan man behöva tänka igenom vad det är som gör att den inte blir såld. Här kommer några råd att tänka över.

  • Finare bilder på bostaden. Ibland kan endast bilderna i sig inte övertyga någon som är sugen på en ny bostad, att den är attraktiv. Om bilderna på bostaden är mörka så ser man inte riktigt hur fin den är. Finns det då många andra bilder på andra bostäder som gör att de ser bättre ut, kan intressenter hellre vilja se andra bostäder och välja bort just din bostad.
  • En homestyling gör den attraktiv. Ibland kan bara några frukter på ett fat, blommor i en snygg vas och en korg med trevliga saker på balkongen göra en bostad mer attraktiv. En homestyling kan förvanda en relativt alldaglig bostad till en mycket attraktiv sådan.
  • En vass mäklare. Man behöver ju en mäklare som verkligen gör sitt yttersta för att bostaden ska bli såld. Det är ju det som är mäklarens uppgift, och de flesta mäklare har ju en rejäl provision på sålda bostäder. Men om den inte blir såld med den ena mäklarens hjälp, kan man behöva anlita en annan sådan, någon som gör mer för att den verkligen ska bli såld.
  • Lägre pris på bostaden. Till sist, får man fundera på om man tar för mycket betalt för bostaden, kanske man behöver sänka priset. Sänker man utgångspriset, kan det bli lättare att få fler som blir intresserade, och är det fler som blir intresserade av bostaden ja då kanske de budar över varandra, och priset går upp till det man önskade från början. Det gäller att vara smart!
18 Jan 2020

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?