När du behöver flyttstädning i Nyköping

Behöver du en flyttstädning i Nyköping? Ska man flytta ihop, finns det oftast 1000 andra saker som man behöver göra. Eller som man hellre har lust att göra; som att bestämma nya möbler och handla in det som ni vill ha i den nya bostaden. Allt sådant som är viktigt att bestämma tillsammans.

Vilka möbler behöver ni handla in och som ni inte har i dagsläget? Vilka färger gillar man till den gemensamma inredningen? Vem ska betala, ska man betala lite var, dela allt i hälften eller ska den som tjänar mest betala mer? Det är många saker att ta beslut om när man bestämmer sig för att flytta ihop.

Svårt om man ska förhandla om allt

Det kan bli svårt om man alltid ska förhandla om allting. Det är lättare om man bestämmer sig för några övergripande principer. Antingen att båda två lägger in pengar i en enda pott som man sedan använder för mat, för räkningar, för inköp av möbler, lakan, gardiner och liknande. Vissa par lägger in hela sin lön i en enda klumpsumma, och tar sedan ur den summan till alla slags inköp och delar lika på precis allt. Andra har helt olika ekonomi. Sedan sätter sig båda ner och delar exakt lika mycket på alla inköp. Hur man än bestämmer sig för att göra, är det viktigt att inte tjafsa om pengar precis när man ska flytta ihop – och allra minst göra det när andra hör på. Då är det bättre att sätta sig ner och gemensamt bestämma hur ni vill göra.

Många bestämmer om olika områden i hemmet

En del par har mer eller mindre bestämda gränser om vad var och en får bestämma över i hemmet. Uppdelat brukar det bli så att kvinnan i förhållandet bestämmer om köket, maten och inköp till hemmet, medan mannen i förhållandet bestämmer över bilen, trädgården, garaget och sommarstugan och liknande. Eller så gör man tvärtom. Många män brukar vara den som tjänar mer än kvinnan och betalar mer för huset och boendet just därför, medan kvinnan köper mat och kläder till dem båda.

Alla sätt är bra utom de dåliga

Hur man än bestämmer sig för att göra, brukar det vara bra. Huvudsaken är att båda blir nöjda med hur man delar upp det hela. Det är viktigare att hålla frid och fred sinsemellan i ett förhållande. Så att båda blir nöjda. Det är viktigare än att man ska få rätt. Då blir det lätt gräl och missnöje – och det är det inte värt.

29 Oct 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?