När ni tror det är dags att bo ihop

Är det dags att flytta ihop? Känner ni varandra väl? Det gäller att vara medveten om att det är stor skillnad mellan att vara kära i varandra, och att bo ihop. Även om man är dökär i varandra, är det ändå inte säkert att ni passar ihop. Det är ett ofta ett mycket större steg att flytta ihop, än vad många tänker på. Man tänker att man bara vill ha den andra hos sig hela tiden. Den som har gjort det några gånger, vet att det kan ändras lika snabbt som tanken. Plötsligt ska man plocka upp den andras smutsiga strumpor från golvet, diska den andras disk, snyta den andras ungar (om det finns barn med i bilden).

Bo ihop helt annorlunda än att dejta

Då är det inte på samma sätt som när man bodde på olika ställen och sågs på fritiden och gick på mysiga träffar tillsammans.Samtidigt vet man ju inte hur det är att bo ihop förrän man verkligen har flyttart ihop. Då är det egentligen att rekommendera att spendera såg mycket tid tillsammans som det bara går. Till exempel, bo på sommarstugan ihop flera månader, resa tillsammans, och försöka bo ihop korta perioder innan man säljer sin egen bostad för att flytta ihop för gott.

Ibland bara passar man ihop...

Å ena sidan finns det par, som aldrig upplever några problem med att bo ihop, där det går som smort att bara bo ihop. Vad som skiljer det ena partet från det andra, har sysselsatt psykologer och förstår-sig-påare i många år. Det är nog ingen som vet vad det är att det ena paret passar ihop, men inte det andra. Ofta har det att göra med att man kommer från liknande förhållanden, båda två och på det sättet har vana av att leva ihop på liknande sätt. Om den ena har levt i en bohemisk familj, med ganska suddiga gränser mellan ditt och mitt, och den andra personen har vuxit upp med stränga föräldrar som har hållit väldigt strikt på gränser mellan alla i familjen och som gör stor skillnad mellan ditt och mitt, kan det vara svårt att slå påsarna ihop och gemensamt klara av att bo ihop. Å andra sidan, är man ung, är det lättare att anpassa sig än om man är medelålders och redan har starka åsikter om hur ett hem borde vara.

Anlita flyttfirma om man har tunga möbler

I vilket fall, är det omöjligt att i förväg sia om det kommer att gå vägen för det ena eller det andra paret att bo ihop. Man vet inte förrän man har provat. Har man många saker som ska flyttas, kan man anlita en flyttfirma. Framför allt om man har många tunga möbler att flytta. Sådant kan vara tunga redskap; hela snickarbänkar, instrument som flyglar, eller pianon, tunga möbler som soffor, skrivbord eller fåtöljer. Har du redan flyttat några gånger vet du förmodligen vad som krävs för att flytta det bohaget. Är du van att flytta dem, kan det räcka med att hyra en lift eller kran eller vad det kan krävas för att flytta dem.

7 May 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?