Nervöst och pirrigt flytta ihop?

Det är alltid lite nervöst att flytta men ännu mer när man ska flytta ihop. Har man en gång blivit kär och hittat den som man tror är sitt livs kärlek, vill man umgås och vara tillsammans så mycket det bara går, helst hela dagarna, alla dagar i sitt liv. Då pirrar det i magen och känns i hela kroppen, att man inte vill skiljas åt, och när man väl är från varandra brukar man längta efter varandra.

Kommer ni ihåg allt som måste göras?

Det är lätt att glömma viktiga detaljer som måste göras och som gör att man missar viktiga saker när man ska flytta. Det handlar ju inte bara om att packa alla ens saker och sortera dem och sedan flytta alla ens ägodelar. Det är ju minst lika viktigt att rengöra hela bostaden innan man lämnar över den. Har man inte rengjort precis allt kan man råka ut för att hyresvärden eller den nya bostadsägaren tar dit en firma som flyttstädar och då blir man tvungen att betala för den städningen. Då betalar du på de villkor som hyresvärden eller den nya bostadsägaren sätter och väljer för flyttstädningen. Då är det bättre att välja städfirma själv och dessutom kunna dra av på Rut-avdraget själv, i stället för att någon annan ska göra det.

Anlita rätt flyttstädningsfirma

När man ska anlita en flyttstädningfirma är det viktigt att anlita någon som är noggrann i sitt arbete. Det måste ju bli så bra att hyresvärden eller bostadsägaren blir nöjd med flyttstädningen. Det är ju ganska meningslöst att ta dit en flyttstädningsfirma och betala för deras städning och sedan bli tvungen att gå dit och städa efter dem. Då kan man lika bra städa själv, och det kanske man inte har tid till. Det finns så många andra saker som man vill göra inför en flytt tillsammans. Som att köpa nya möbler tillsammans. Man kanske behöver sälja de egna möblerna och sedan ge sig på jakt efter gemensamma möbler.

Så hittar du städfirma med flyttstädning

Om du inte känner till någon kompetent och effektiv flyttstädningsfirma, till exempel i Sollentuna, nära ens bostad, kan man googla "flyttstädning Sollentuna" så får man förslag av Google på alla som har angett att de erbjuder flyttstädning i Sollentuna. Då är det bara att ta kontakt och fråga om deras offert och om deras referenser. Det gör man för att få veta att de är noggranna och duktiga på det som de gör. Lycka till!

27 Feb 2019

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?