Överväg professionell flytthjälp i Stockholm

Stockholm är en problematisk stad att flytta i; inte minst sett till trafikläget som i vissa fall kan vara extremt (och som knappast blivit bättre av att man river Slussen). Att i detta försöka transportera ett bohag på ett säkert sett, att försöka hitta en parkering och att dessutom bära – och samtidigt se till att ingenting blir stulet medan man bär – alla sina saker upp för trappor, smala passager och in i trånga hissar... Kort och gott: en flytt i Stockholm kräver sin beskörda del av planering, tålamod, styrka och vana. Egenskaper som många lekmän saknar och som gjort att många flyttar slutat i katastrof. De drar ut på tiden, saker går sönder, bilens hyrtid går ut, man gör sig illa, man skäller på sin partner, man hinner inte med att flyttstäda på ett korrekt sätt och så vidare.

Vårt råd för att undvika att misslyckas och få en flytt utförd enligt konstens alla regler är att du helt enkelt tar professionell flytthjälp för den. Något som idag är ett bättre alternativ än vad det tidigare varit – åtminstone rent prismässigt. Sedan Augusti 2016 så är det nämligen möjligt att använda rut-avdraget för flytthjälp och det innebär rent praktiskt att du kan anlita en flyttfirma och dra av halva arbetskostnaden för det. Detta med ett årligt tak på 25.000 kronor. Att flytthjälp numera är inkluderat i de hushållsnära tjänsterna tror vi kommer att få väldigt många personer i Stockholm att anlita en flyttfirma snarare än att flytta på egen hand.

Här ska vi dock även passa på att komma med en liten varning och höja ett varningens finger. Se till att undersöka vilken typ av flytthjälp du anlitar i Stockholm. Flyttföretagen håller en väldigt varierande kvalitet och anlitar du någon utan vidare eftertanke så kan det faktiskt sluta illa. Saker kan gå sönder; saker som därefter inte ersätts då företaget i fråga inte jobbar mot något försäkringsbolag (och själva vägrar erkänna sin skuld). Vi tänkte räkna upp några tips kring hur du kan agera för att hitta pålitlig flytthjälp i Stockholm och vi gör det enligt följande punkter:

  • Hur länge har företaget funnits? En bra start är att se vilket år flyttfirman bildades. Ju längre tillbaka i tiden – desto bättre är det. Har man överlevt i en så pass konkurrensutsatt stad som Stockholm så gör man någonting rätt. Man kan även vara lite försiktig kring företag som bildats efter Augusti 2016 då, som sagt, rut-avdraget gjordes giltigt att använda för flytthjälp. Det finns viss risk att dessa enbart är ute efter snabba pengar.
  • Bohag 2010: Det är en överenskommelse mellan Svenska Åkeriföretagen och Svenska Möbeltransportörer kring hur en flytt ska fungera . Riktlinjer och regler som fungerar som en trygghet för oss konsumenter.
  • Kunder från förr. Se till att ringa några tidigare kunder och hör hur de upplevt företaget.
  • Trafiktillstånd och annat. Som sagt; Stockholm kan vara en extrem stad att ta sig fram igenom. Tillstånd är därför nödvändiga att din flytthjälp har.
18 Jan 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?