Pianoflytt i Stockholm

Vill du ha hjälp med pianoflytt i Stockholm behöver du inte leta länge. Här finns mycket kompetens och erfarenhet när det kommer till flytt av pianon. Det kan vara väldigt svårt och krångligt att flytta ett piano, minsta trappsteg erbjuder en ordentlig utmaning och ska piano flyttas till andra våningar kan det vara direkt livsfarligt om man inte vet vad man gör. Därför gör man rätt i att vända sig till en firma som är specialiserad på pianoflytt.

Köparens marknad

Det är numera lätt att hitta ett billigt och relativt bra piano på exempelvis köp- och säljsidor på nätet. Många pianon står oanvända efter att någon i familjen spelat men lagt av, och när det börjar bli dags att flytta eller möblera om tycker man inte det är värt krånglet att ha det kvar. I vissa fall är pianot till och med gratis mot att man kommer och hämtar det. Får du tag i ett hyfsat piano gratis kan du dessutom lägga pengarna på en renovering och en ordentlig stämning av en expert så har du ett välljudande instrument för en väldigt billig peng.

Lättare alternativ

Ett tips om man vill ha ett piano som är lite lättare att flytta är ett pianino, som är en mindre variant av ett vanligt piano, bara lite kortare och vanligtvis med mindre tonomfång. En ännu mindre variant är ett minipiano, till exempel Nylund & sons Pianette, som inte är mycket högre än klaviaturen. Ett minipiano kan bäras av två starka personer om det inte ska upp- eller nerför trappor.

Vill man ha ett ännu lättare piano som dessutom går att spela utan att man stör grannarna kan man köpa ett digitalpiano. Bra digitalpianon både känns och låter som riktiga pianon, i alla fall nästan....Ett digitalpiano är dock dyrt, även begagnat, så är man på en budget bör man nog satsa på ett akustiskt piano. Och i ärlighetens namn, en digital variant går inte upp mot the real thing.

Ett säkert kort

När du anlitar en pianoflyttfirma slipper du riskera skador på dig själv, vänner eller själva instrumentet. Pianoflyttare har erfarenhet av bära pianon och samordnar arbetet i trappor. Det handlar om hur man fördelar vikten mellan sig i olika moment, att röra sig försiktigt och säkert och att hela tiden tänka på de andras bärsituation och inte bara sin egen. Ordentliga kvalitetssäkrade bärselar är en självklarhet, likaså lyftteknikerna i de olika momenten.

I nya lokaler

Efter en flytt stämmer pianot ofta ur sig, det beror inte på att man har burit omkring på instrumentet, utan på att trät i pianot anpassar sig efter förhållandena i det nya rummet med avseende på temperatur och luftfuktighet. Det kan vara bra att vänta någon månad så att det ”sätter sig” och sedan ta dit en pianostämmare. Ett välskött piano bör stämmas en gång per år för att behålla sin klang.

6 Oct 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?