Ska du flytta utomlands?

Ska du flytta utomlands? När man väl har bestämt sig för att flytta utomlands är det viktigt packa på rätt sätt. Det är anra krav på sådana kollin som du ska sända utomlands. Här går vi igenom de viktigaste kraven som du bör tänka på när du planerar för att sända dina saker och frakta dem utomlands.

1. Bestäm frakt och antal kollin

Bland det första och viktigaste är att bestämma, på ett ungefär hur mycket som du ska sädna utomlands. Beroende på hur länge du kommer att stanna, desto fler saker kommer du säkert att behöva. Det är också beroende på hur mycket du tänker skaffa i det nya landet, om du kommer att behöver skaffa dig möbler, bilar och annat. Vissa fraktar endast sina kläder och privata tillhörigheter. Andra frakter möbler, porslin och bilar med frakten utomlands. När du vet antalet kollin som du kommer att frakta och hur mycket du ska ta med dig, är det sedan lättare att ta reda på hur mycket det kommer att kosta.

2. Fråga efter offerter på olika logistikföretag

Det bästa sättet att få bra pris på frakten är att fråga om offert från lite olika fraktföretag. När du väl har bestämt antal kollin och vet hur mycket som du ska frakta, kan du sedan fråga om pris. Det bästa är att fråga några olika företag vilka priser de tar och sedan välja det företag som har bäst pris.

3. Gör en innehållsförteckning på engelska

När du väl har börjat packa dina saker, bör du göra en tydlig innehållsförteckning på engelska, alternativt på det landets språk som du sänder sakerna till. Detta för att tullen lättast ska kunna avgöra om det finns något som du bör betala någon avgift till tullen.

4. Märk alla kollin med namn och adress

Förutom innehållsförteckningen bör du märka alla kollin och frakter med namn och adress, och då är adressen dit sakerna ska, som är det viktigaste. Detta för att företaget ska kunna frakta dina saker till rätt adress och att de ska komma fram på ett säkert sätt.

Andra saker som är viktiga när du ska frakta dina saker utomlands är att mäta och väga all din frakt. Vikten är det viktigaste; hur mycket kommer det att väga. Detta är särskilt viktigt om du sänder frakten via flyg. Detta för att flygplanet är beroende på att ha ett så balanserat flygplan som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du bör göra med en utlandsflytt: http://www.utlandsflytt.net.

16 Dec 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?