Skaffa en bra mäklare inför flytten

Ska ni flytta ihop? Oavsett om ni har funderat länge eller inte så länge på att flytta ihop, är det många frågor som behöver lösas; hur stort ska ni bo? Var ska ni bo? Hur gör ni bostäderna som ni lämnar? Bor ni storstad eller på landet – då står man inför olika problem. Vill man flytta till Uppsala, har vi den rätta fastighetsmäklaren i Uppsala här.

Anlita mäklare som känner till Uppsala

En mäklare kan vara bra att anlita om man har bostäder som man vill sälja och en gemensam som man vill köpa. Har man många bostäder att bolla kan en mäklare hjälpa till med den stora fastighetsaffär som man är på väg att ge sig in i. Vill man bo i villa är det bättre att välja ett område som ligger en bit utanför Uppsala.

Här finns områden som Uggelsta, Gamla Uppsala och Hämringe. Man kan även hitta radhus närmare centrum, såsom i Luthagen, Svartbäcken, Kungsängen eller Fålhagen. Har man inte varit i Uppsala, eller bott där, säger namnen på områdena ingenting. Det bästa man kan göra i det läget är att besöka Uppsala och gå runt i de olika områden som man funderar på.

Anlita en lokal mäklare bäst

Även om de stora mäklarna har stora fina hemsidor och huserar i fina lokaler, kan det vara bättre att anlita de mindre och mer okända mäklarna som känner området bättre än de stora som har många objekt att sälja. De mindre mäklarna kan också engagera sig mer i sina kunder och genomför varje försäljning mer noggrannt. För dem är det viktigt att ge rätt råd till sina kunder. De vill bemöta sina kunder med flexibilitet och ge tid till varje kunder.

Många pendlar till Stockholm

När man bestämmer sig för en bostad, är det viktigt att välja en som ligger; nära kommunikationer, nära till skola och dagis eller nära till jobbet. Har man familj är det många saker som ska passa in när man väljer område där man vill hitta en bostad. Ska ni ha en större bostad, eller mindre villa eller radhus? Då kan det vara viktigt att välja ett område som ligger nära kommunikationer som är smidiga för att komma snabbt till tågstationen.

Nybyggd villa eller – en med "charm"

Vill ni flytta in i en nybyggd villa, eller är ni beredda att flytta in i en villa med "charm"? Det som på mäklarspråk betyder att det är ett hus som inte har renoverats på länge. Om man kan tänka sig att renovera ett sådant äldre hus, kan man faktiskt höja värdet på huset, göra sig en liten hacka och sedan köpa en nyare villa. Väljer man i stället ett nybyggt hus, behöver man inte oroa sig för underhållet av huset på flera år.

28 Jul 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?