Stressigt inför flytten? Boka flyttstädning!

Ska du flytta från Linköping? Eller kanske bara byta till en större lägenhet i kvarteret bredvid? Oavsett om du är student som lämnar en liten studentetta med kokvrå, eller flyttar ut ur en jättevilla med garage och trädgård, har du mycket att vinna på att anlita flyttstädning. Flyttstädning är ett sätt att få tid över i samband med en flytt. Tid att komma i ordning i den nya bostaden och tid att varva ner efter en rolig, men stressig och ibland jobbig period, som ju en flytt ofta är.

Allt som måste göras vid en flytt

Vid en flytt är det mycket att tänka på. Hela bohaget ska packas ner i flyttkartonger, vindsförråd och källare ska röjas ur och förhoppningsvis har man tid att rensa ut lite bland prylarna och köra iväg med grejer till återvinningen. Flyttar man själv måste man boka flyttbil, något som kan vara svårt om man inte är ute i väldigt god tid. Varje helg flyttar hundratals familjer runt om i Linköping.

På själva flyttdagen tar det ofta längre tid än man tror och man kan inte räkna med att alla som lovat att dyka upp och hjälpa till verkligen kommer. Ja, kort sagt, det är stressiga dagar och när man äntligen burit in den sista kartongen i den nya bostaden återstår alltså att genomföra en flyttstädning i den gamla bostaden.

Snabba ryck vid överlämningen

Hade det varit en vecka till överlåtelsen av den gamla bostaden hade det kanske gått an, men många väljer för ekonomins skull att flytta ut och in på samma dag. I de flesta fall överlämnar man nyckeln till den nya ägaren morgonen efter man själv flyttat ut. Det gör att det endast finns några timmar att arbeta på. Och en flyttstädning är ett stort jobb. Att städa ett helt hus tar ofta mer än en halv dag om man ska göra det själv med några vänner eller släktingar. För en rutinerad städfirma i Linköping med proffs tar det i regel bara några timmar.

Flyttstädning ger sinnesfrid

Att anlita en städfirma för flyttstädningen är otroligt skönt. Den gamla bostaden blir oklanderligt städad på kort tid och du kan dessutom lita på att firman städar om om den nya bostadsinnehavaren finner ett giltigt skäl att klaga på städningen. Du kan när du flyttat ut helt enkelt överlämna nyckeln till städfirman och ge dig av till din nya bostad och satsa på att komma i ordning där. När städningen är klar hämtar du nyckeln och kan med gott samvete lämna över den till den nya bostadsinnehavaren vid rätt tidpunkt.

Prisvärt med flyttstädning i Linköping

Att anlita flyttstädning i Linköping är billigt. Priset baseras på antal kvadratmeter, så att städa en liten studentetta kostar inte ens tusen kronor efter RUT. För en större fyra brukar priset landa på ungefär tretusen kronor, och för ett hus brukar det bli någon tusenlapp till. Då handlar det om ett jobb som skulle ta minst en hel dag att utföra själv, och som städfirman utför på ett genomprofessionellt sätt på tre, fyra timmar.

För många blir flyttstädning ett sätt att få en dräglig flytt, som både man själv och den nya bostadsinnehavaren blir nöjd med. När flytten väl är klar vill man ju inget hellre än att komma igång med sitt nya liv, och inte står på alla fyra i den gamla bostaden och skura golven. Att ta hjälp med flyttstädningen gör det helt enkelt möjligt att dra vidare mot framtiden så fort som möjligt. Här kan du läsa mer om flyttstädning som du kan anlita i Linköping.

23 Oct 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?