Ta hjälp för en smidigare flytt

Alla vill väl genomföra en smidig flytt, eller hur? Det är många olika moment och praktiska saker som man måste tänka på innan en flytt är helt och hållet genomförd och klar. Bland det allra första är att boka flyttbil eller kanske en flyttfirma som kommer och gör det tunga jobbet med att bära, packa flyttbilen, bära in alla möbler och packlådor. Att flytta ihop är en rolig sak och samtidigt bland det viktigaste som man gör för att föra relationen in i nästa fas. Har man då egna hushåll från tidigare, kan man behöva göra sig av med vissa saker, till exempel sådant som man har dubbelt av; osthyvlar, kastruller, matbord och stolar och annat som man kanske har haft på egen hand. Sedan kanske man vill köpa nya gemensamma saker tillsammans.

Anlita en flyttfirma där flyttstädning ingår

Vill man få hjälp av någon som kan ge den, kanske man vill anlita en flyttfirma som kommer och antingen flyttar åt en, eller kanske till och med packar åt en. Man kanske vill anlita en flyttfirma som också erbjuder flyttstädning. Då kanske du överlåter det mesta som har med flytten att göra åt flyttfirman. Det är nämligen mycket som man behöver tänka på när det kommer till flyttstädning. Allt ska rengöras. Allt från fönster, fönsterbrädor, vitvaror till balkongen och förrådet. Ofta har man så mycket annat som behöver åtgärdas av dem som ska flytta.

Anlita en städfirma som städar med hög kvalitet

Egentligen spelar det ingen roll om man anlitar en flyttfirma som erbjuder flyttstädning, eller om man anlitar en städfirma som enbart har hand om flyttstädningen. Det viktiga är hur de utför flyttstädningen. Det viktigaste är att städningen är väl genomförd och inte lämnar kvar fläckar, damm eller andra saker som gör att flyttstädningen inte blir godkänd av den som flyttar in efter dig. Städnignen måste hålla den kvalitet som Mäklarsamfundet har satt upp för godkända flyttstädningar.

Så går det till

En flyttstädning ska i princip vara genomförd så att precis allt i en bostad har rengjorts. Innertaket, väggarna och golven ska vara helt fläckfria. Fönster ska vara fläckfria och perfekta. Kyl, frys, spis ska vara rengjorda på djupet, liksom bakom spis, tvättmaskin och andra maskiner ska vara rengjort. Alla lister, såsom golvlister, dörrlister och fönsterlister ska vara rena. Även ovan listerna, såsom ovan dörrlister ska vara rena. Dörrar och dörrhandtag ska vara rengjorda, liksom ventiler och element ska vara rena. Om du bor i Uppsala, kan du alltid anlita detta städföretag: http://www.flyttstädninguppsala.biz.

27 Nov 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?