Ta hjälp med flyttstädningen i Stockholm

När man ska flytta är det många som tar hjälp med flyttstädningen för att få mer tid över till allt annat som en flytt innebär. Eftersom städningen kan ta mer än en hel dag (beroende på hur stort hemmet är) tar det mycket tid från resten av de många sysslorna på programmet.

Även om man anlitat en flyttfirma behöver man lägga lite tid på själva flytten. Sedan vill man så klart ägna mycket tid till att komma i ordning i det nya hemmet. Mitt i all kaos har man oftast en familj och ett jobb man vill ha tid över till också. Flyttstäd är med andra ord ett bra alternativ för att lätta lite på stressen!

För dig som bor i Stockholm eller någon annan storstadsregion är det enkelt att hitta många tjänsteföretag som erbjuder flyttstädning till bra priser.

Vad ingår i en flyttstädning?

  • Allmänt: Man dammar av väggar, tak, element (på och bakom), lister, hyllor, golv, bänkar, garderober, dörrhandtag, eluttag, dörrar och dörrkarmar, skåp, och i princip allt i hela hemmet. Detta våttorkas också (dock ej väggar och tak). Fönsterputs ingår, fönsterblecksrengöring ingår i vissa flyttstädningar men inte i alla.
  • Köket: Noggrann rengöring i spis, kyl, frys och ugn. Även bakom dessa, något man sällan tänker på att göra själv trots att det samlas mycket damm och smuts där. Man torkar av rör, skåpluckor och fläkten.
  • Badrum: Under och bakom badkaret städar man noggrant, man rengör även avloppet (det ytliga) så att det är fräscht för de som ska flytta in. Är det duschkabin istället för badkar gör man såklart rent den också. Avkalkning av detta. Toaletten görs givetvis rent, både på och i, även handfatet och övriga ytor. Ibland skrubbar man väggarna också för att få bort gamla schamporester och vattenfläckar.

Att tänka på inför städningen


För att en flyttstädning ska gå så fort som möjligt finns det några saker som du som kund bör tänka på i förväg.

  • Stäng av och frosta av frysen innan städarna kommer. Det gör att de kan göra rent insidan ordentligt, vilket definitivt är nödvändigt.
  • Om inget annat har sagts ska hemmet vara tömt på möbler och saker, städarna ska kunna komma åt alla ytor utan problem.
  • Om det är ett ömtåligt golv i köket får du mer än gärna dra fram spis, kyl och frys så att städarna slipper riskera att göra fula märken i golvet.
  • Fronten på badkaret ska monteras bort så att man kommer åt att städa under.
  • Om det finns extra smutsiga områden i hemmet ska du informera om detta. Även om du inte skött städningen ordentligt innan. Städfirman behöver veta detta för att kunna beräkna tiden bättre.

RUT-avdrag för flyttstädning i Stockholm


När man anlitar en städfirma för flyttstädning berörs arbetskostnaderna av RUT-avdraget. Det innebär att man får skattereduktion på arbetskostnaderna. Man har rätt till upp till 50 000 kronor per år och per person. Ett hushåll med två personer har alltså rätt till 100 000 kronor per år. Summan av reduktionen dras av direkt från fakturan och företaget får sedan de resterande kronorna från Skatteverket.

Läs mer om hur en flyttstädning går till här: https://www.stockholmflyttstädning.nu.

19 Dec 2017

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?