Vad man ska tänka på när man beställer flyttstädning?

Att beställa flyttstädning känns som en självklarhet för många när det drar ihop sig till flytt. Bor man i en stor stad som Gävle är det vanligtvis inga problem att med ganska kort varsel hitta en städfirma som erbjuder flyttstädning. Vid en flytt har man tillräckligt att tänka på för att behöva bekymra sig om flyttstädning, som dessutom tar lång tid och ställer ganska stora krav på den som städar. Flyttstädning i Gävle är en självklarhet.

Det kan dock, som alltid när man beställer servicetjänster, löna sig att kolla upp städfirman lite extra för att se att det verkligen är en seriös aktör du har att göra med. Det bästa är att anlita en relativt stor och välkänd städfirma med gott rykte i Gävle. Om man aldrig hört talas om firman bör man se om den har fått några omdömen eller rekommendationer. Bra ställen att göra det på är till exempel i någon lokal facebookgrupp om företag eller servicetjänster i Gävle. Kolla även runt bland vänner och bekanta om de kan rekommendera någon firma som utför flyttstädning i Gävle.

En seriös aktör

En seriös städfirma kommer ut och tittar på lägenheten och är noga med att berätta vad som ingår i flyttstädningen och vad som inte ingår. DU ska kunna känna dig trygg med att du får ett professionellt och noggrant utfört arbete av kvalificerade yrkesstädare. Flyttstädning är en ganska kritisk uppgift och om den nya ägaren inte är nöjd med flyttstädningen kan det bli så att du blir ombedd att ombesörja en ny städning. Har man då med en oseriös firma att göra kan det bli problem och det kan sluta med att du står med dubbla utgifter för städning, eller tvingas göra den själv.

En seriös firma gör jobbet som det ska göras från början, och tar själva alla eventuell diskussioner kring städningen med den nya lägenhetsinnehavaren. Är kraven rimliga så gör de så klart om arbetet utan extra kostnad, men det är vanligtvis inga problem

Vad som ingår och inte

När städfirman kommer för att städa i din lägenhet finns det några saker du bör ha tänkt på. För det första ska du naturligtvis ha tömt hela lägenheten. Eventuella möbler och fasta hyllor som ska lämnas kvar till de nya ägarna måste du också ha gjort rent, de ingår vanligtvis inte i flyttstädningen. Du måste också ha avlägsnat dekaler, tavelkrokar och dylikt från väggarna samt spacklat igen hålen. Inte heller detta ingår i en standardflyttstädning. Persienner ingår vanligtvis inte i ett standardavtal, så de måste du ha gjort rent. Inte heller ingår städning av förråd, balkong eller eventuell trädgård.

Du ska naturligtvis höra efter noga precis vad som ingår i flyttstädningen innan du sluter att avtal med städfirman. Det går naturligtvis också att göra tillval för alla moment så att städfirman tar hand om allt. Det blir så klart en större kostnad, men med tanke på hur lite en flyttstädning vanligtvis kostar så handlar de inte om speciellt mycket pengar.

Kommunikation

Som med det mesta handlar det om kommunikation, och en bra städfirma ser till att både du och de vet vad som gäller angående städningen och ser till att kontakten upprätthålls både under städningen och tills den nya lägenhetsinnehavaren installerat sig i sin nystädade lägenhet.

Kontakta en bra och seriös städfirma för hjälp med flyttstädning i Gävle, du kommer inte att ångra dig när flyttdagen väl kommer!

5 Jan 2018

Ska du flytta ihop?

Då hittar du all information du behöver i denna guide.  Vad skall du tänka på om du vill flytta ihop med din pojk eller flickvän?  Hur sköter man den praktiska fördelningen av uppgifter hemma?